Wednesday, December 10, 2014

MINGGU LEPAS ~ DI LANGKAWI 3 HARI AJE :)

ari ni ada byk tugasan skit.
mau kasik siap laporan, segala mak nenek laporan :)
takde la boleh kata ~ wordless wednesday hu hu hu...
separuh ari bleh siap dah in shaa Allah...
before that, kasik up satu entry... buat kenangan ari ari esok kan :)

berkursus ye...
tidak holiday...
tidak bersama mr.asben & anak-anak bertiga :(
sedih!


ni di antara brg yg saya wajib beli di langkawi.
ada lagi beberapa benda saya beli la ~ langkawi kan :)
loose correlle, utk penuhkan koleksi...
senduk, sudip...
yg pasti ~ coklat coklat coklat coklat :)
utk mr.asben & anak-anak tersayang...


sempat terjah ke kompleks HIG yg baru...
and pastinya hotel HIG yg tersergam indah ~ perfect!

jumaat tu kursus abis pagi...
flight balik plak 7.50 mlm !
so, ptg tu kami berlima (team melaka & n.sembilan) sewa kereta and jalan-jalan langkawi :)

first, pantai chenang...



then, stop jap makan laksa ikan sekoq tepi airport...


dari tempat kami dok makan laksa ikan sekoq tu, boleh nampak gunung mat cincang...
nampak stesen skycab nun jauh di atas gunung :)

pastu, teruskan perjalanan la ke skycab langkawi yg femes ames tu kan...
singgah jap tgk kapal layar...

 

terus tak berlengah lagi kami ke skycab langkawi...
takde masa nak naik skycab.
sebab masa da tinggal skit.
and ramai plak org yg masih beratur nak naik...
so kami jalan-jalan sekitar tu aje...






lastly, before balik hotel amik bag and terus ke airport, kami singgah di dataran lang...
masa ni saya lepak aje sementara frens amik gambo.
kepenatan...
keletihan...
kaki sudah sakit!!!


kiranya da hampir seluruh pulau kami jalan...
just x dpt singgah, sebab waktu terhad.
agak best jugak la :) alhamdulillah...

langkawi... mu tunggu aku dtg dgn anak-anak in shaa Allah mac/april 2016 nanti...
sebab 2015 da set bajet utk ke tempat lain :)

Photobucket

9 comments:

  1. tangan sapekah itu?mcm kenal aje kalau dilihat drpd gelangnya itu?

    ReplyDelete
  2. klau dpt p dgn family br best...

    kami mybe x jd p langkawi 2 minggu lg.tunda kot tahun dpn tp tah bila...suami adahal la pulokkkk

    ReplyDelete
  3. Bestnya sambil jalan sambil makan angin sekali..=D

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat pi kursus kat langkawi.. memang kalau pi langkawi, tak beli coklat tak sah. hihihi

    ReplyDelete
  5. Fyda ~ ha ha ha tgn suami mu di sebelah tgn ku ha ha ha :-)

    ReplyDelete
  6. Ayu ismail ~ boleh tahan sedap laksa tu. Kuah nya pekat. Laksa nyer tebal tapi ringan... and makan tepi laut kan, memang best!

    ReplyDelete
  7. Tahun 2016 baru nak pergi.
    Sempat simpan duit banyak-banyak tu.
    Baru best shopping

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)