Tuesday, December 09, 2014

PERTAMA KALI UP ENTRY PASAL CPUV @ NUFFNANG ~ CERITA ASAL USUL KELAHIRAN NYA :)

setakat sekarang, hanya 8 cpuv sedang running...
alhamdulillah...
few weeks ago, pernah running lebih drpd 10 cpuv :)

saya lom pernah cash out.
tak tau camne ha ha ha ha :) jakunnya aku ni!
da sampai 3 angka, tapi sikit ajer la...
akan cash out la jap lagi.
tujuan ~ mau make up blog skit hi hi hi...

keywords pun ok la...
berkaitan... bersesuaian...

ada gak baca kat few blogs, keywords nyer agak tak sesuai gitu.
kekadang ada gak sangkut kat blog saya keyword yg tak senonoh...
but tak byk!
maklum la, blog suam suam kuku aje kan hu hu hu...

saya ni tak brape amik tahu pasal nuffnang ni dulu kala...
after da 4 tahun blogging, baru la saya berjinak-jinak dgn nuffnang tau uolls :)
kolot! dok tgk aje blog org dgn nuffnang masa tu.
but ignore aje...
bcoz masa tu rasa mcm semak aje all that iklan ha ha ha....

ini la first date dpt cpuv :)

nuffnang bebetul bagi side income berblog...
hanya perlu kan masa, idea, gambar yg sesuai ~ update blog :)
byk gak saya dpt tips dari blogger lain yg sgt la kaya raya dgn bonus nuffnang.
selayaknya mereka la :)

mcm saya setakat 1 entry 1 hari, sesuai la bonus yg saya dpt alhamdulillah :)
tak dpt nak blogging sgt...
tuntutan keje...
tuntutan dapur...
tuntutan mr.asben & anak-anak :)

till then uolls ~ tq sebab sudi jejak kasih syg di sini ye...
jejak kamu semua saya balas semula kelak :) in shaa Allah...



Photobucket

7 comments:

  1. Wah... dapat hasilnya juga ni. Kalau fh 3 angka tu oklah nampaknya.. saya pernah letak tapi dah buang.. kalau rasa nk mencuba nasib lagi, mungkin akan letak lagi

    ReplyDelete
  2. Adalah juga hasilnya kan. Akak dah semakin busy. Kadang2 kena ingatkan diri semula. Blogging untuk merekod dan juga berkongsi dengan pembaca. Kalau untuk income, susah juga sebab ada amanah lain yang lebih utama.

    ReplyDelete
  3. tahniah.. sikit2 lama2 jadi bukit..hehehe.. sama la mcm farah.. satu hari satu entri jer mampu.. tapi kadang2 tue ke laut jugak satu entri pun xdak.. hehehe.. sama2 kita menjana income..walaupun tak sebanyak otai2 jadi la utk 4time blogger macam kita kan..=D

    ReplyDelete
  4. nuffnang saya pun blm cash out..ada tiga angka..sebab dpt byk skit drpd seblmnya tulis entri pasal mamee tempoh hari.dapat rm150 drpd entri tu..:D

    ReplyDelete
  5. Aziela ~ yes. Aida blogging utk rekod especially kisah anak2. Ada skit bonus from nuffnang ~ alhamdulillah...

    ReplyDelete
  6. Untunglah fyda dpt rm150 tu and terutama dpt ke kilang mamee :-)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, rezeki.
    Tahniah aida.
    Banyak la tu dah masuk 3 angka

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)