Saturday, February 28, 2015

IZZAT & MIXER YG HAMPIR SAMA BESAR :)

kalau boleh, semua makanan dlm dunia ni saya nak buat sendiri :)
tapi, kekadang tu takde masa...
tak reti...
tak mahir...
alatan x cukup...

most of the time takde masa la...

kisah mlm semlm aje ni...
jumaat, mlm, mr.asben akan gi main badminton dgn kekawan dia.
so, jumaat semlm mr.asben bw anak-anak bertiga.
yeszaaaa... ibu operasi la sorang-sorang diri kat umah :)
adun 2 kg doh. haruslah pakai mixer...
if not, mahu nya masuk spital sok pagi nak uli pakai tgn!!!

sebelum pergi ikut ayah tu, sempat la izzat perhatikan doh yg sedang diadun ni hah...
sebelum ni dia memang suka tgk mixer tu berputar, tapi saya x sempat snap gambo.
ni hah baru la sempat...

roti loyang sosej ~ kegemaran nurin...

ni hah da siap !

ni plak kali kedua saya try buat roti buku.
ari tu da buat ~ SINI...
ni guna loyang khas roti buku.
tak begitu jadi... rasanya doh tu kurang kot.
so tak brape cantik kejadian nya... tak brape padat dan tegap, lembut...
tapi tetap la lembut mcm kapas :)

roti feveret sekeluarga, roti gula...
walaupun nampak hitam ~ hangus di atas...
tapi tak la hangus :)
dlm nyer lembut...

ok la tu aje skit nak citer...
nak abadikan gambo izzat dgn mixer tu aje :)

bye...

Photobucket

2 comments:

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)