Tuesday, February 24, 2015

KLEBANG ORIGINAL COCONUT SHAKE ~ BUNGKUS DI LUAR, MAKAN MINUM DI DLM :)

kalau dari town, uolls nak ke sini, amik la ke arah klebang.
dari mahkota parade tu lagi senang, lurus aje jalannya, jgn masuk kiri kanan :)
then, dari jauh uolls akan nampak signboard caltex tu.
da boleh slow, cari parking.
and if holiday or weekend, confirm boleh tgk kereta byk parking tepi-tepi jalan...

da sampai...
memang ramai org!
nak parking tepi jalan kat luar ni boleh, nak masuk dlm pun boleh.
ada kawasan lapang utk parking.

kami parking kat luar aje.
jalan masuk ke dalam :)

alhamdulillah.... syukur kpd Allah sebab panjangkan umur kami nak merasa coconut shake sini.
anak-anak pun da sihat dari demam :)
yes yes kami ni lom pernah jejak kaki di sini.
walaupun kami ni org melaka hu hu hu...
kalau balik umah mak abah, setakat lalu aje.
tgk aje la org yg ramai kat situ...

kami di sini ahad lepas. hari terakhir cuti raya cina :)
tiba sini dlm kul 2 ptg...
ya Allah, sungguh ramai org situ!
parking tak susah pun, just sabar la. org keluar masuk.
boleh parking tepi jalan. bahagian dlm tu pun ada kawasan lapang utk parking :)
tempat tumpuan ramai memang la ramai org...



buka setiap hari...
11 pagi - 6.30 ptg...
jumaat buka dari 2.30 ptg - 6.30 ptg...
cuti jika perlu :)


kalau nak bungkus coconut shake, uolls tak perlu masuk dlm.
just beratur kat luar ni hah...


sgt la ramai uolls !
tu hah nampak ?
sampai ke belakang org beratur. da le panas terik masa tu!
sabo ajer la... nanti dpt coconut shake, hilang la rasa haus tu :)

bila sampai kat dlm... fuiyoh! full house! as expected.
kami dpt tempat dgn mudah jugak time tu.
kebetulan ada family yg da nak balik.

style kat sini, byr dulu and coconut shake tu diorang anta.
so kena perhati la tukang anta tu.
kami dpt lambat jugak.
dia anta coconut shake tu secara rambang aje.
tgk resit, dia bagi...

and ada aneka kuih-muih... 3 ketul = RM1.
ada juga nasi lemak, mee goreng, mihun goreng... bungkus style :)

table depan tempat letak makanan...
amik dulu and terus beratur byr kat kaunter.

coconut shake special RM2.20
(kalau takeaway RM2.50)

kami makan keropok lekor aje....

da abis makan... puas hati...
jom balik....
and kita amik gambo reramai dulu la...




da abis makan... puas hati...
before balik, beli bungkus dulu putu bambu pandan & putu bambu durian :)
best!
uolls patut cuba...

Photobucket

6 comments:

  1. Alamakkkk hari tu lupa nak singgah kat Klebang laaaa ... adehhh. Nampak sedap sungguh coconut shake ngan kepok lekor tu :D

    ReplyDelete
  2. kitorang hr tu semata2 tapau air tu jer..hehehe. tapi kita lagi suka kalau dia blend halus kelapa tu.

    ReplyDelete
  3. wah...samapai dah.... rasa nak minum lg coconut shakes ni...sedap!

    ReplyDelete
  4. Selalunya..kedai yang dekat rumah tu ler yang kita jarang nak pergi

    ReplyDelete
  5. Suami saya kalau ramai2 gitu terus dia ajak balik..hahhaha..jenis tak suka tunggu lama nih..;p

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)