Tuesday, March 24, 2015

AHAD ~ IBU BAWA ANAK-ANAK BREAKFAST DI MUAR & PICNIC DI KUALA TANJUNG EMAS :)



pagi-pagi ahad lepas, seawal jam 6.30 pagi anak-anak da bangun.
kul 7.30 pagi kami da standby di meeting point :)
kami ke muar konvoi 2 buah kereta...

yeszaaaa... ahad lepas ibu bwk anak-anak bertiga di lepak di muar dgn opismet.
kami reunion... sorang tu dari kastam wpkl and sorang lagi kastam n.sembilan...

sesaje jalan-jalan.... kebetulan sorang opismet tu org muar :)

dlm kereta seperti biasa, agar izzat tak meragam ~ upin & ipin di tab nyer...
kakak-kakak tumpang sekaki la kan...

kami breakfast di kedai depan pasar, bwh jejantas.
ada sate :)
memang penuh kedai tu.
tak silapnyer nama kedai tu ~ R&H cafe kot..

mcm2 kami order, penuh meja... meriah!

kami berlima ~ 2 masih bujang & saya dan lagi 2 org sudah beranak-pinak.
so anak-anak kami la yg memeriahkan majlis, kecoh!



tu hah... penuh kan meja dgn makanan breakfast?
tak termakan...

selesai makan dlm kul 10 pagi, kami terus ke parit unas.
umah k su ~ salah sorang dari kami.
kebetulan dia orang muar, so wajiblah singgah umah mak k su.
family kan :)

memang best la umah k su.
pokok buah mata kucing nyer rendang ~ petik nyer buah dari pokok...
luas laman nyer, saujana mata memandang.
situ kami dihidangkan lagi dgn minum pagi...
kuih-muih, tembikai, air oren, air kopi panas... hu hu hu makan lagi ye kita :)

bergambo la kat pokok mata kucing...



tu hah 3 kereta kami berderet dari yg besar, sederhana dan kecil...
and nampak tak izzat ? hi hi hi...

then dlm kul 11 gitu, kami terus konvoi ke tanjung emas..
mau picnic...
mau lepak...
mau borak...



anak-anak terus la meluru ke playground.
excited la mereka.

but tak sampai 10 minit, izzat terjatuh kat buaian.
berlari saya nak dpt kan izzat.
jauh juga la dari tempat kami lepak... hu hu hu!

cedera skit kat hidung dan mulut...



pastu izzat tido...
dlm setengah jam kot...
sian anak ibu sorang ni...

sementara tu, bergambo lagi...
makan kek...
makan jajan...
borak session la :)




anak-anak sambung main playground...

lama jugak kami melepak...
kebetulan hujan turun renyai.
kami terpaksa packing... dlm kul 1 gitu-gitu...

tgh hot berborak, hujan la plak hu hu hu hu...
da packing, balik la kami ke melaka...
kena la berpisah, esok jumpa di opis la gamaknyer...

what a happy day!

izzat ok dlm kereta on the way back...
happy alhamdulillah...

mlm tadi baru nampak kesan luka nyer :)
alahai tak hensem la anak boy ibu...



Photobucket

11 comments:

  1. Alhamdulillah, anak-anak gembira...aunty tengok pun suka...

    ReplyDelete
  2. Bestnye piknik macam ni ..lama dah tak buat. Eh bukan dah lama tak buat ...tak pernah lagi kot hehe :D

    ReplyDelete
  3. spread breakfast macam makan tengahari.. hahaha

    ReplyDelete
  4. Mak oiii...rindunya nak bekfes kat situ. Ala shiann bujang sorang tu

    ReplyDelete
  5. la..kesian dia..tengok dia tidur tu macam letih sangt tu..tak pe..hero memang biasanya ada parut sikit kat muka..hehehe

    ReplyDelete
  6. Seronoknya jenjalan.. Sian pulak tgk izzat..

    ReplyDelete
  7. Seronoklah anak². Maacm kembar jer tgk anak² pompuan aida nih.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)