Monday, March 02, 2015

CHICKEN PIE DI DALAM RAMEKIN ~ MCM CANTIK AJE... MCM SESUAI AJE...

khas utk nurin.
dia peminat tegarrrr chicken pie.
saya sempat buat ni ptg semlm.
dari pagi dia da tanya ~ "Bu, chicken pie da siap?"
aduhai anak... pagi ahad agak busy dgn kerja umah yg lain.
lewat ptg baru nurin dpt makan :)

resepi simple saya ada da share dulu di SINI.

da siap kan lapisan kentang ~ isi ayam ~ kentang.
taburkan parutan cheddar cheese atas tu...
nanti bila bakar cheese tu akan melt :)


6 chicken pie aje dpt buat...
nurin makan 3 ramekin !!!
saya, mr.asben & syuhada ~ sorang 1 ramekin...

nape buat 6 chicken pie aje ? buat la lebih !





memang sepanjang minggu lepas, saya dok google pasal ramekin ni.
memang sgt tertarik dgn gambo makanan dlm ramekin ni :)
memang bersungguh mencari!!!
alhamdulillah berjumpa la di fun bake, batu berendam.
ada 6 biji aje ramekin putih 3.5" ni...
sambar ajer la....

sebab tu la terhadil 6 chicken pie aje ha ha ha...

mr.asben suka... i like !

saya da kirim lagi ramekin ni dekat adik di KL.
kat sana lebih senang nak cari...
jimat skit. if nak beli bekas aluminium tu, rasa bazir la lak.
kita bukan nyer menjual, makan sendiri anak-beranak aje.
lebih save guna ramekin ni...

happy!!!

Photobucket

5 comments:

  1. Perghhh! tak menahan tengok chicken pie sis ni!

    ReplyDelete
  2. murahlah ramekin ni.. selalu saya jumpa sampai dekat RM8 RM 10 sebiji...

    ReplyDelete
  3. sedap nya..dah lama tak makan chicken pai..tak de masa nak buat sekarang ni..malas pun ye..heheh

    ReplyDelete
  4. Assalam aida,
    ya Allah geram hokeyh
    nak jugak itu chicken pie
    sob3

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)