Tuesday, March 31, 2015

HIJAUKAN BUMI KITA ~ MARI KITA BUAT POSTER :)

larikan diri daripada kisah gst ye...
kita anggap esok mcm bukan 1 april 2015 :)

kisah lama ni... baru nak kasik up.
kisah santai-santai pasal nurin, puteri sulung ku yg skang ni darjah 4 :)



khusyuk nurin mengecat :)
sesuatu yg diidamkan nurin...
dia memang suka bab kaler-kaler ni...

hasil nya...

pengakuan dari ibu nurin (sedang menaip ni).
70% ibu nurin yg buat semua di atas.
  • google utk dptkan image lukisan selari dgn tajuk. nurin pilih mana yg dia nak.
  • lukis utk nurin, ikut apa yg dia nak ada dlm lukisan dia.
  • start warnakan perkataan dgn crayon. tunjukkan nurin shading camne utk dptkan efek cantik skit. tak le biasa-biasa aje. then nurin proceed kaler sendiri...
  • guna poster colour and ajar nurin camne nak kaler cantik, camne guna berus lukisan, guna berus lukisan yg mana sesuai.
guna warna apa, ikut citarasa nurin...

hasilnya ?
antara lukisan terbaik dan dpt gantung di notice board kelas :)

tak dpt nak anta anak-anak ke art class.
sebab apa yg ada skang ni pun da buat masa diorang penuh.

ok bye...
entry terakhir dari saya di era cukai jualan & cukai perkhidmatan.
next entry ~ sudah masuk regim gst :)



Photobucket

7 comments:

  1. cantik lukisan Nurin...ada bakat melukis dia!

    ReplyDelete
  2. wah wah..left handed yer..
    Berbakat tu..Cantik lukisannya

    ReplyDelete
  3. Assalam niza,
    santek hokeyh
    pandai nurins follow guide mama dia yer :)

    ReplyDelete
  4. pandai dia gabung2 kan warna tu...

    ReplyDelete
  5. padan cantik, ada campur tangan ibu dia rupanya...hehe
    samalah saya pun kadang tu, rasa nak buatkan sampai siap aje

    anyway saya dah follow sini ye aida =)

    ReplyDelete
  6. Hehehhehehe..hebat hasil gabungan mama dan anaknya..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)