Tuesday, March 31, 2015

INI MLM, MLM GST :-)



sahih ke info di atas?
mcm-mcm kuar di whatsapp & fb...

no komen la...
yg penting nak inform, saya & mr.asben xde time nak gi isi minyak ari ni hu hu hu...
sedih!

ni bukan gambar rasmi dari customs ye.
1 org yg faham, hebahkan...
saya share...
nak lebih spesifik, kena dtg opis customs la :)

saya da kena tanya dgn sorang member di fb.
"mana matematik nya harga boleh turun!!!???"
terkesan juga saya dek pertanyaan dia.

tu dia di atas, simple matematik yg memungkinkan harga turun.
peniaga kekalkan margin keuntungan dia ari ni dan esok (1april2015).
contoh simple...

illustrasi mudah utk hadam oleh minda.
ambik kira peniaga di rantaian di atas semua dpt claim input tax.

digest!

harga naik kerana ... ?


Photobucket

6 comments:

  1. tak taulah mana yang betul kan..kita sama² tengok nanti

    ReplyDelete
  2. Assalam aida,
    dah digest
    tapi tak berapa nak percaya lagi
    so kena tunggu & lihat
    bagi iols la kan3
    kalo pandai implement sesuatu tu,so kenala jugak pepandai PANTAU
    barula tak da istilah 'ambil peluang naekkan rege oleh pembekal/penjual' gitew :)

    ReplyDelete
  3. aida pun pening
    lagilah plak kami ni..hehe

    ReplyDelete
  4. suka tak suka kena hadap jugak kan

    ReplyDelete
  5. Love this idea--always feeling book clubs need to be a longer timeframe.. Thanks for sharing this informative blog with us.

    prague call girl & prague companion

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)