Monday, March 30, 2015

PISANG GORENG CHEESE NUTELLA IN THE HOUSE YESTERDAY :)

hai hai hai :) assalamualaikum...

countdown to GST 2015 :) hu hu hu... aduhai! lomah jiwa, kan?


beli pisang berangan sesisih (rm6.64) di family store kelmarin.
sedap... manis...
dlm perancangan asal, nak buat dessert lain.
dek krn bahan x cukup nak men dessert, kita goreng aje pisang tu :)

syuhada tak brape minat tabur cheese dan nutella.
dia prefer pisang goreng kosong aje...

nurin plak suka camni...
lebih nutella katanya :)

tepung salut pisang goreng tu, saya mix & match resepi kakak dan google skit.
hasilnyer, rangup!
  • 2 senduk tepung beras*
  • 1 senduk tepung gandum*
  • 1 biji telur
  • 1/2 sudu teh serbuk kunyit
  • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
  • garam secubit sesedap rasa
  • air ~ tgk la tahap kecairan yg kita suka
*saya guna senduk nasi yg leper sikit.

puas makan kami sekeluarga.
kebetulan last weekend anak buah mr.asben sorang dtg tido umah.
memang cukup mengenyangkan!

kalau beli, skang da mahal ~ rm4.50 satu polisterin tu.
dpt la dlm 8 ketul pisang goreng kot... lebih kurang.

era gst ni kita kena buat sendiri la plak kan?

hi hi hi kebetulan brg2 nak buat semua ada kat umah.
pisang aje tak tanam lagi kat belakang umah ha ha ha :)
ok la beli rm6.64 kat family store, puas makan dari ptg sampai ke mlm...
alhamdulillah...


Photobucket

5 comments:

  1. Kalau rajin memang dapat makan yabg sedap2 dan jimat..

    ReplyDelete
  2. belum pernah mencuba lagi buat goreng pisang cheese sendiri...boleh cuba ni...

    ReplyDelete
  3. puas makan bila masak sendiri kan

    ReplyDelete
  4. Assalam aida,
    haaaaaaaaaaa
    iols dah teringin he3

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)