Sunday, April 05, 2015

INFO GST : RESIT TULISAN TANGAN BOLEH DIGUNAKAN

salam hujung minggu :-)
hari ke5 di era gst.
baru hari ke5 da mcm2 hal...
and semua dilemparkan kpd kastam ~ kunun nya kastam x bersedia.
kastam x bersedia?
kpdnkk x bersedia?

atau peniaga yg kelam-kabut & x bersedia sebenarnya?
guidelines telah diberikan.
mereka telah mendaftar sebagai registrant gst.
tanggungjwb mereka utk ikut guidelimes yg kastam & kpdnkk gariskan.

org awam?
maklumat ada, tapi pegang jugak maklumat yg salah.
viral yg x betul.
kata-kata dari jaguh menaip di laman sosial...

apapun, kerajaan dan rakyat kena saling mendukung.
kerajaan perlu kan support rakyat...

and again kali ni kastam buat keputusan utk ringankan beban peniaga.
kelonggaran dlm isu tax invoice.
tulis tgn dibenarkan TAPI butir-butir nama, alamat & id gst WAJIB dlm format printed.

ni salah la.
takde id gst...
kalau dia upgrade skit tax invois ni.
letakkan id gst ~ VALID :-)

ni pun salah!
tak boleh cop-cop!!!



jgn plak ada tuduhan ~ kastam mcm angin, berubah-ubah!
think positively...
kerajaan beri kemudahan kpd rakyat.
beri apa yg boleh utk rakyat ikut undang-umdang.
hasil negara tak terjejas...

Photobucket

7 comments:

  1. harap peniaga alert. kluarkan sikit bajet utk buat resit yang lengkap dgn id gst. jangan main tulis je. hehehehehe.

    ReplyDelete
  2. tq aida...banyak info GST akak dpt dr blog aida...

    ReplyDelete
  3. arini sy p tuko tyr kete, kat resit xde id gst tp kdi tu cas sy gst...so mcm mn ye sis? nak bt laporan kt mn?

    ReplyDelete
  4. tgk abang sepupu beli barang main tulis jer gst, hmm, memang pening dengan ketelusan ni..

    ReplyDelete
  5. semoga ada penambahbaikan dalam hal2 GST ni sebab ramai yang belum betul2 paham..

    ReplyDelete
  6. no komen pasal gst ni.
    dah katanya u tuk kebaikan , kita ikutkan dulu

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)