Friday, April 10, 2015

JALAN-JALAN MAKAN-MAKAN DI PANTAI TIMUR :)

last weekend saya berlima sekeluarga ke kelantan.
stay 1 mlm di holiday villa lagi... 
mr.asben ada urusan.
kali ni takde aktiviti shopping...

pergi sabtu & balik ahad... letih!
anak-anak sempat 1 slot je swimming kat pool.

on the way back tu, kami ikut jalan ke arah highway pantai timur.
ikut jalan lama, lalu besut hingga la sampai ke tol kuala terengganu.
on the way ke tol tu, jumpa satu gerai jual kuih akok & kuih bakar.


kuih akok...
kuih ni bahan asas nya telur...


kuih beko (maap kalau salah)
saya ikut apa yg makcik jual tu cakap.
sedap! garing!
kelapa dan telur...

tak beli kuih bakar, kat melaka melambak jual.
kuih akok & kuih beko tu dibakar atas kayu api dan sabut kelapa.
so tradisional...

then... melalui highway pantai timur, ada exit ke chukai, terengganu.
nak ke pantai teluk mak nik makan satar :)

kepok lekor...

otak-otak ikan & satar...

otak-otak ikan pantai timur...
lain sikit dari otak-otak kempas.
sedap!!!

a very short trip...
nice...

Photobucket

12 comments:

  1. Alahai sehari je...mmg penat la jawabnya...tp x pe la at least ada experience kan..

    ReplyDelete
  2. dapnya meleleh ailio tengok hahaha, seronok jenjalan makan2 kan

    ReplyDelete
  3. alahai..terliur saya tengok semua gambar2 ni..

    ReplyDelete
  4. Wah.. semua makanan kegemaran saya kalau saya balik kampung ni..sedapnya.. bestla korang ke kelantan.. saya kena tunggu cuti sekolah baru bolwh balik..

    ReplyDelete
  5. Assalam aida,
    alahaiiiiiiiiiiiiiiiii
    kopok lekor ganu
    nyum3

    ReplyDelete
  6. saya kat kelantan ni pun jarang sangat makan kuih-kuih ni

    ReplyDelete
  7. saya kat kelantan ni pun jarang sangat makan kuih-kuih ni

    ReplyDelete
  8. saya kat kelantan ni pun jarang sangat makan kuih-kuih ni

    ReplyDelete
  9. saya kat kelantan ni pun jarang sangat makan kuih-kuih ni

    ReplyDelete
  10. saya kat kelantan ni pun jarang sangat makan kuih-kuih ni

    ReplyDelete
  11. Assalam aida,
    kepok lekor tu yang tak menahan nengok ni haaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  12. Assalam aida,
    my mak suka bebenor kueh akok tu
    kueh beko tu 1st time dengor
    iols kueh memanis ni kureng sket he3
    takat jilat sket2 nak ghaser tu boleh la he3

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)