Friday, April 10, 2015

RESIT GST TULISAN TANGAN ~ 1 MEI TINDAKAN TEGAS AKAN DIAMBIL !

kesinambungan dari entry INI...
saya share sedikit perkembangan.



ini membuktikan kerajaan amik serius aduan rakyat.
kita da bagi guidelines utk peniaga ikut.
kedegilan mereka membuatkan rakyat keliru!
kealpaan mereka byk merugikan rakyat!

apapun sekarang, pastikan cek tax invoice anda.
buat tempoh masa 3-6 bulan, akan adalah mcm2 masalah.
peniaga yg mcm2 kerenah...

bersabar aje la...

yg pasti start 1 mei 2015 takkan ada lagi peniaga yg nak caj gst menggunakan tax invoice tulisan tgn.
harap dpt la buat aduan, kiranya terjumpa ye.
kalau tiada aduan, peniaga tu takkan ubah! takkan berubah!
akan terus menerus menindas org awam & menjejaskan hasil negara...

kuasa di tgn kita ! guna kan la sebaik nya...

di melaka ~ opis kastam buka 24 jam sehingga 30 april.ada apa2 aduan, boleh dtg atau call 2325855 (call centre gst JKDM melaka)

Photobucket

4 comments:

  1. Thanks for sharing, Aida. Sini so far, yati tak jumpa lagi penulis tulis resit tangan tu. Nak tanya sikit ni, Aida, kalau keluar duit ASB, kena GST ke? Sebab ada kawan forward satu surat dari ASNB ni (tak pasti surat tu sah betul ke atau di edit), dalam tu cakap caj termasuk jualan, kena gst.

    ReplyDelete
  2. setakat harini bellum jumpa lagi resit tulis tangan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)