Tuesday, June 23, 2015

JUADAH BERBUKA ATAS PERMINTAAN ANAK DARA BERNAMA SYUHADA :-)

juadah berbuka ramadhan ke4 ~ nasi lemak ayam pandan...
the day before tu abah tanya syuhada...

atok : syuhada nak apa esok utk berbuka, atok belikan...
syuhada : adik nak nasi lemak la tok...
atok : kalau gitu suruh uwan masak aje la nasi lemak. lagi sedap.
syuhada : boleh la tok...

tu la kejadian nyer, berbuka nasi lemak la ahad tu...
tapi ibu yg masak, bukan uwan :)
bila ibu yg masak, tu yg masuk blog ibu la kan...

simple aje...
santan & daun pandan.
halia, bwg putih, bwg merah, halba ~ tak masuk pun.
saya tak brape suka :(

sambal ikan bilis garing...

telur dadar...
takde bwg besar sebab uwan tak nak...

kangkung goreng rencah ikan bilis...

ayam pandan...

alhamdulillah :)
kenyang anak-anak makan.

jam da tunjuk kul 4.55 ptg ni hah...
ligat otak pk what to do first bila sampai umah karang.
nak racing sejam on the road baru sampai umah...
minta-minta la sempat masak utk famili kecil ku berbuka :)
aminnn...

... tata !!!
Photobucket

12 comments:

  1. anak akak pun suka makan nasi lemak..tp kalau akak masak mesti letak halba...lepas tu guna berasmathi..tu yg berat bertambah2 huhu

    ReplyDelete
  2. Akak pula entah kenapa lebih bertenaga waktu sahur berbanding waktu berbuka. Dah tua agaknya. Sementara anak2 tengah kecil ni,seronok layan request diorang

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan.Tahniah kerana anda seorang ibu mithali buat anak anak. Blogwalking here and done follow ur blog. Jom sertai 1st GA di bog saya :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya nasi lemak, kalau bebudak request mmg tak smpi hati nak biarkan, bagus juga sebab ada idea nak masak apa, nak pikir menu tu yg jenuh tu ;)

    ReplyDelete
  5. pandai dah anak2 request kan.. kita ni klu anak mintak mesti cuba tunaikan.. nampak sedap nasi lemak & lauk pauk tu Aida..:)

    ReplyDelete
  6. klu anak2 minta mesti nak tunaikan kan..selagi boleh.. sedap nasi lemak & lauk pauk tu Aida..:)

    ReplyDelete
  7. dulu nak masak tanya suami
    skrg nak masak tanya selera anak plak kan
    sama la kita... sure tanya anak berbuka nak mkn pa hihi

    ReplyDelete
  8. Salam ramadhan...sedapnya nasi lemak..ayam tu yg paling terliur... =)

    ReplyDelete
  9. Kalau anak minta macam ni senangla kan.. sediakan je apa yang dia minta.. kalau yang jenis makan tak tahu nk minta tu jenuh gak. Kalau kena taste dia dia nk la makan, kalau tak pasti tak nak makan.

    Jauh gak ya tempat kerja Aida.. satu jam pjalanan. Lebih kurangla masa kita sampai, saya kluar sek dlm 5.35 boleh sampai paling awal 5.55, tapi biasa dlm kul 6.. rehat sat, lepas tu mula la ketuk2 kat dapur

    ReplyDelete
  10. Hai. CN blogwalking kat sini.
    Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  11. wahhh pandai buat nasi lemakk.. untung anak anak haa mintak je dapat mkn nasi lemak

    ReplyDelete
  12. Comelnya,...pandai request nak makan nasi lemak tu :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)