Monday, June 22, 2015

JUADAH BERBUKA DI RAMADHAN KETIGA ~ SIMPLE & SEGERA :-)

nape x citer pasal ramadhan pertama & kedua ye?
sebab saya x memasak.
berbuka di rumah mak mertua :)
and saya bekerja, balik kerja semua mak mertua da siap kan.
tinggalkan nak buat air aje...

tu pasal xde citer :)

sabtu = ramadhan ketiga, barula dapur rumah berasap di bulan ramadhan.
simple dimple...
segera...
kebetulan mak abah nak dtg umah, wajib la buat sambal.
abah berselera dgn sambal aje :)

ayam masak kicap

kentang sambal

then masak nasi putih...
nape simple aje lauk wahai ibu?
sebab mau buat mee rebus...

saya x buat kuah sendiri. guna perencah adami.
mau test. ari tu sudah test perencah mee bandung.

image dari google :)
saya guna 2 pek perencah ni.
saya didihkan dulu air dlm 6 gelas.
then masukkan aje 2 pek perencah ni.
kacau hingga sebati.
kadar kecairan kepekatan kuah tu boleh agak-agak sendiri.
cair sgt, tak sedap!

saya celur mee kuning sepeket dan bahan-bahan spt di bawah :-






ha ha ha lupa mau snap gambo mee rebus complete dlm pinggan.
maap...
tak dpt la nak tunjuk hasil pes mee rebus tu kan hu hu hu...
rasa nyer ok la. menjadik la utk lepaskan mengidam mee rebus jb :)

pastu emak bwh la berbiji-biji mangga epal...
sedap!!! manis-manis buah....


abah beli plak beberap jenis kuih muih :)



Allahu Akbar... murah rezeki kami anak-beranak mlm tu.
masak simple aje.
tapi kenyang nyer alhamdulillah :)

tu aje mau share :)
jadik la skit memori ramadhan ibu ijat ni di sini...

Photobucket

8 comments:

  1. Drive jauh2 mcm kita ni, bila sampai rumah, longlai jer rasa kan...

    ReplyDelete
  2. Meriahnya santapan buka puasa ramadan ke-3. Ada mee rebus lagi! :)

    ReplyDelete
  3. alhammdulillah
    rezeki
    meengodanya thk cili hijau n limau kasturi tu

    ReplyDelete
  4. ayu puasa ke 5 baru berasap dapur tu kak aida
    hehehehe
    tp simple2 je
    yang kuih muih beli je

    ReplyDelete
  5. simple2 pun nampak menyelerakan sangat tu Aida.. :)

    ReplyDelete
  6. Menariknya mee rebus ni.. setakat ni asyik makan nasi je..kalau makan mee rebus sedap gak kan..ai..mana nak cari mee yang sedap ni..

    ReplyDelete
  7. x simple dah ni.. haha
    mee rebus mesti sedapp hmm

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)