Monday, June 15, 2015

MEGAHOME ELECTRICAL & HOME FAIR ~ MALAYSIA'S LARGEST FOOD & BEVERAGE EXPO



saya & anak-anak dara berbaju kurung :)
sebab baru balik dari kenduri kawin, terus ke mari...

kami sekeluarga berhujung minggu di MITC melaka...
jalan-jalan cari barang... jalan-jalan cari makan...
pergi dgn tujuan, bukan tiada tujuan kali ni ye :)
alhamdulillah, ada hasil spt yg dirancang...


izzat tgh tunggu badut bagi belon pedang :)
tekun dia menunggu...
berdiri tegak... sambil sandang beg angry bird tu...
good boy izzat :)

memang ramai org!
kami ke sana 3 hari berturut-turut.
maklum la, beli brg rumah ni bukannya boleh beli gitu-gitu aje kan.
kena tgk... survey setiap gerai... tahu harga dan kualiti.
berbaloi ke nak beli... tu yg sampai gi 3 hari berturut-turut...

rata-rata harga da naik dari tahun lepas.
but compare dgn harga di kedai, sini lebih murah skit la.
and yg penting, kita beli direct dgn kilang.
boleh arrange utk dpt barang kemudian, ikat 2 tahun dgn kilang.
letak deposit 30% - 40%.
so, dpt la kaveat harga tu. bila ready nak brg, call and diorang akan buat brg kita tu.
and delivery after kita da byr baki payment.

best skit la sebab dpt pilih material...
sesuka hati kita...
ikut tema rumah, tanpa extra charges.



apa ekk yg anak-anak dara berdua tu buat?
ha ha ha ibu dera diorang utk isi form lucky draw...
byk tu... berkeping-keping, lupa nak kira :)
sebab byr deposit, qualified utk instant prizes & lucky dray ~ proton saga tu !
isi aje la... mana la tau bertuah :)

tq kakak-kakak :)
hampir sejam jugak isi form tu hu hu hu...

rice cooker 1.8 liter & jug electric...
ni la instant prizes yg saya dpt...
bantal cute dari natura tu dpt free ~ beli set katil & tilam :)


and lepas settle di megahome electrical & home fair tu, kami ke dewan sebelah.
food & beverages expo plak.
tapi x brape menarik la pada saya.
saya beli air beberapa botol utk anak2 yg kehausan.
dan keropok lekor sepiring utk anak2 yg kelaparan :)
so, takde apa-apa la mau citer hu hu hu...

so mlm tadi gi jap dgn mr.asben, lucky draw...
kami x menang apapun ha ha ha... 
alhamdulillah, maybe Allah letak lucky kami tu di tempat lain yg lebih lucky.
in shaa Allah :)

tu aje...

di masa akan dtg, kami akan gi lagi.
byk lagi brg nak beli ni hua hua hua...

Photobucket

2 comments:

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)