Monday, June 22, 2015

SEDEKAH KECIL DI BULAN RAMADHAN ~ HAJAT ABAH & EMAK :)

al kisah jumaat lepas...
saya call abah kat kg.
abah nak dtg umah saya sabtu.

aida : abah, sok abah mak dtg umah ayang kan? nak kirim boleh?
abah : apa nya?
aida : tolong belikan tapai. ayang nak bagi kat jiran. saje saje. utk diorang berbuka.
abah : ooo boleh. brape?
aida : hmmmm jap kira jap.
abah : sorang sekotak ke? brape umah ada?
aida : byk umah bah. sekotak ke? tak byk sgt ke bah?
abah : awak kira je brape umah. kang call abah balik. abah belanja semua.
aida : oiye.. ok ok...

tu la skit je phone conversation dgn abah.
kira and kira ada 17 rumah.
abah said, ok after saya call abah semula.
abah kata, abah byr semua. abah yg bagi...
oh ok bah...

20 kotak tapai pulut sarimah.
setiap kotak ada 10 pek tapai pulut.

extra !!!
abah beli 20 kotak kurma.
utk sedekah juga :)

nurin & syuhada tukang beri kat setiap rumah....
semua atas nama abah & emak. alhamdulillah...
moga diorang doa kan abah & emak panjang umur in shaa Allah :)

abah saya x puasa.
atas nasihat doktor.
diabetes kronik. kena makan ikut time.
elak hypo... sebab tu abah byk sedekah.
ni masuk tahun ke2 abah tak puasa.
and tahun ni, tahun pertama abah solat terawikh duduk.
hu hu hu sebak hati saya :(
adududu... da la semlm hari bapa kan...


ni smallest box 10 pek.
ada box 20 pek, 50 pek, 100 pek...
ikut kita la nak box camne...


tapai ni glamer kat melaka.
iks... kilang nyer kat masjid tanah, on the way ke tanjung bidara.
da lama kami beli ni.
abah biasa nyer call aje, and terus pick up.

sedap!
beli dari kilang 70 sen se pek.
kalau kat luar, 80 sen se pek.
kat mydin mitc melaka ada jual tau.
tak tau la mydin luar negeri melaka ada ke tak.

harap doakan abah & emak saya panjang umur ye.
sihat sempurna... pulih dari penyakit sedia ada...

Photobucket

12 comments:

  1. Aida fav akak ni tapai pulut..
    Moga mak ngan abah Aida sentiasa dilimpahkan rezeki yg berganda2

    ReplyDelete
  2. tahun ni tahun eprtama ayah sebagai pensakit buah pinggang...kena dialisis...alhamdulillah masih diberi peluang untuk kami berpuasa bersama...sedih gak...

    ReplyDelete
  3. semoga murah rezeki dan dipanjangkan umur beserta kesihatan yang buat abah akak ya

    ReplyDelete
  4. nmpk sedap tapai tu...

    tahun ni mak sy x p terawih penuh rsnya...thn ni xda sapa nk bw mak p terawih lps adik masuk keja shift...cian mak...tau dia rs tkilan

    ReplyDelete
  5. Tapai...sedapnya. My feveret ni sis. Smoga bertambah murah rezeki ☺

    ReplyDelete
  6. INSYAALLAH..BANYAK PAHALA ABAH AKAK..:)

    ReplyDelete
  7. Sedapnya tapai pulut! Glamour tapai ni kan. Ada kenalan buat majlis, import tapai ni dari Melaka :)

    ReplyDelete
  8. Semoga aida dan keluarga, terutamanya abah dan mak Aida, bertambah murah rezeki :)

    ReplyDelete
  9. aamiin
    alhammdulullah
    menarik nya nengok purchasing tapai ni.
    saya dh lama x mkn tapai

    ReplyDelete
  10. nampak mcm sedap je tu kak
    aishh kalau tau ritu p siggah kat mydin sane beli
    heheehh alhmdullilah semoga rezeki mak ayah kak aida makin mencurah2
    dan sentiasa dibrikan kesihatan
    tak lupe pada kak aida jugak ye

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...
    smoga dimurahkan rezeki ye sis

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)