Thursday, June 18, 2015

YAHOOO... DPT DUIT RAYA AWAL, TAPI..... TIDAAAAK !

alhamdulillah... semlm PM umum org gomen dpt bantuan khas hari raya RM500.
bersyukur la dari takde apa-apa kan :)
lepas la belanja raya tahun ni...

takde pe sgt tahun ni.
kuih raya... kek raya... kordial raya...
baju raya...
itu aje la perkara biasa.
lom settle lagi shopping baju raya utk anak-anak ni... hu hu hu!

tapi... tu la... byk frens share kat fb.
gaji julai dpt awal ~ 9.7.2015...
next gaji ogos ~ hamek ko 25.8.2015.
58 hari nak kena maintain duit gaji sebulan!!!


maka, saya selaku menteri kewangan famili ~ bakal melakukan bajet ketat!
kasik settle duit kereta-kereta, astro, duit kutu, streamyx, dll...
mana bil yg nilai sama aje, kasik settle dulu.
tak payah tunggu akhir bulan julai.

maka, duit lebih tu boleh la jadik bajet beraya.
angpow anak-anak buah lagi...

hu hu hu hu...

bleh share lagi tips?
camne nak bajet ketat selama 58 hari tu.... hu hu hu ...


Photobucket

9 comments:

  1. Kna buat kira2 dgn btul. Klau x sesak dada dibuatnya..

    ReplyDelete
  2. dalam gembira ada sedihnya kan huhuu..pe pun alhamdulillah dgn rezeki tu...hurmmm ceman nak wat bajet ni..help me to plssss...

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaaa....adui kena bajet betoi2 takut terlajak belanja ...huhuhu

    ReplyDelete
  4. bertabah ya Aida
    plan/bajet duit baik2...huhuhu

    ReplyDelete
  5. Memang susah dik. Bila raya, mmg belanja selalu terbabas. Sebenarnya, kena menabung setahun la akak rasa

    ReplyDelete
  6. mak aiii...lamanya
    tak tahu nak kais tips camne
    sendiri pun tak penah alami

    ReplyDelete
  7. tu la kan
    hampir dua bulan tu
    kena pepandai budjet

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)