Saturday, July 11, 2015

CABARAN RAMADHAN RAYA BY KATHY R'BAIN ~ RESIPI BERBUKA HARI KE-2


walaupun la terlewat, tapi nak juga saya penuhi cabaran ni :)
nama pun cabaran ramadhan raya, so ok kot kalau terlajak buat entry hingga syawal hi hi hi ...

#3 resipi berbuka hari ke-2
obviously, ramadhan ke-2 saya bekerja.
dan dok kat umah mertua hari tu.
saya tak masak, balik keje, sampai umah dlm kul 6 ptg gitu.
da siap... ha ha ha...
kat blog ni pun saya start borak pasal makanan ramadhan ke-3.
seingat saya, mak mertua masak :-
  • asam pedas ikan tenggiri
  • sambal udang
  • ikan kering goreng
  • ikan goreng
and sebab dia yg masak, tak dpt la nak share resipi...


apapun, mak mertua saya masak memang no 1...
cuma sejak akhir-akhir ni masakan dia da kurang rasa...
tak sesedap dulu!
da berumur kot... saya rindu sgt masakan mak mertua saya yg dulu kala.
hu hu hu... skang ada kalanya saya yg masak kalau balik seremban.
bukannya apa, kita masih nak makan masakan mak, kan?
sesekali balik... rindu masakan diorang.
sama la jugak, kalau balik umah mak saya pun, mak jadi bos aje.
arahkan anak-anak masak...


Photobucket

3 comments:

  1. mak kita msk simple cmna pon tetap sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu da semestinya kan...
      air tgh ibu :)
      mcm anak2 kita skang, kita masak x sedap pun, pada diorang sedap giler :)

      Delete
  2. masakan mak memang sedap hihihi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)