Monday, July 13, 2015

CABARAN RAMADHAN RAYA BY KATHY R'BAIN ~ BISKUT PERTAMA UTK RAYA TAHUN INI


hu hu hu byk maksud nyer bila kita sebut 'biskut pertama' kan...
biskut pertama yg dibakar sendiri kah ?
biskut pertama yg dirasa kah ?
biskut pertama yg ditempah kah ?
biskut pertama yg dibeli ?

yg pastinya, takde biskut raya yg dibakar di rumah saya pun hu hu hu...
sedih!
sebelum ramadhan, memang da plan dgn mr.asben nak buat 3-4 jenis biskut raya yg simple.
da amik da resepi.
kalau yg susah-susah tu, tak reti la kan.
planning nak buat kuih raya dgn anak-anak dara.
diorang pun excited!

tapi, ditakdirkan tukar opis.
gi balik keje 2 jam 30 minit.
kelam-kabut prepare juadah berbuka.
after 9 pm aje, mata saya da tak boleh nak bukak da...
tertido... mentido kan diri... ditido kan... ha ha ha...
memang tak larat badan ni.

weekend ?
takde kat umah...
berbuka ke sana ke mari umah adik-beradik.
shopping raya utk famili :)

kembali kepada tajuk cabaran la...
byk plak membebel dah :) hi hi hi...

#4 biskut pertama utk raya tahun ini
yg saya boleh citer, biskut pertama yg saya terima siap.
bukan beli...
bukan buat...
tapi bos bagi :)

ni lah dia...
biskut dahlia & tart gulung.
ada angpow tau :)
first time dpt dari opis.

not exactly dari bos la.
dari department. 
semua dpt 2 jenis biskut raya & angpow jumlah yg sama.
alhamdulillah :)
moga lepas ni proses kerja kami semua lancar.

lom sempat rasa lagi.
anak-anak dara kata, mlm ni diorang nak rasa.
ok la nak oii... ibu beli utk uolls pun...
sebab tu ibu beli yg sedap-sedap... kita makan jugak :)

Photobucket

11 comments:

  1. nak backlink free ? sila tinggalkan link di page BLOG SYIRA LOKMAN :D

    ReplyDelete
  2. sdpnye kuih tart.feveret sy tuh hehe

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. alamak!
      hi hi nak kuih nyer boleh linda :)

      Delete
  4. sm la kita...x sompat nk buat biskut ry thn ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes... kita postpone tahun depan ekk?
      in shaa Allah :)

      Delete
  5. wahh bestnya dapat biskut raya & angpow skali

    ReplyDelete
  6. ekin buat 1 jah yg paling senang resepi x share lagi

    ReplyDelete
  7. tahun ni tak sentuh pon kuih raya ha
    bz sgt2
    kadang nak masak tok buke pon kelam kabut je

    ReplyDelete
  8. Biskut pertama saya tahun ni bukan biskut raya pun..biskut yang dah dibuat makan sebelum raya ..hihi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)