Saturday, August 29, 2015

MASIH MAU TERJAH PHOTOBOOK MADNESS FINAL 72 HOURS :)

8 comments:

yeszaaaa... pagi ni saya gi jalan kat photobook, madness nyer extended !
memang niat di hati nak sambar beberapa lagi voucher.
semlm aje da beli 3 voucher hu hu hu...

orait...
ari ni ada satu friend's event nak attend.
then bwk anak2 jalan satu tempat...
... tak lupa nak kemas umah!
esok lusa umah ada tetamu :)
tetamu merdeka !!!

and nak blogwalking kat blog tukang komen tegar blog kecil ni :)
reply komen yg ada...
tq uolls...

have a great long weekend ye uolls :)

salam kemerdekaan dari aida buat semua.
moga negara kita aman selamanya...
moga dunia kita juga aman selamanya di bawah lindungan Allah.
jauh dari fitnah, rasuah, kejahatan, dengki !!!
moga kita dpt membesarkan anak-anak dgn tenteram hingga ke akhir hayat :)


harga terbaik dari aida ye utk set qaseh gold uolls.
pilih mana berkenan.
aida boleh poslaju (kos ditanggung aida kalau beli 2 botol ke atas).
seremban & melaka boleh c.o.d (kita set tempat sama-sama utk jumpa).
klik kotak bwh ni ekk utk info lengkap :)
Photobucket

Friday, August 28, 2015

PHOTOBOOK MALAYSIA MERDEKA MADNESS EXTENDED UP TO 70% OFF ~ TINGGAL BEBERAPA JAM JE !

2 comments:

baru jap saya beli voucher photobook.
alang-alang ada offer lalu-lalu kat timeline fb saya, terus saya sambar 2 voucher photobook.
alhamdulillah :)

harga nya ok bagi saya sebab include shipping.
dulu saya pernah beli voucher, exclude shipping :)
voucher expired on 7.3.2016.
ada byk masa in shaa Allah.
tak nak lagi buat last minit mcm yg lepas ~ seksa !!!

ni di antara beberapa yg sempat saya screenshot...
mana la tau ada frens berminat ~ ada beberapa jam lagi utk beli :)




p/s : saya beli ni tak pun fikir byk-byk.
        tak langsung compare harga ke hi hi hi...
        just compare dgn voucher dulu yg saya beli dgn groupon, lebih kurang.
        tak pasti la ada ke offer kat website lain...

Photobucket

EMPAT PERKARA WAJIB BUAT DI LANGKAWI :)

10 comments:
last la entry pasal langkawi...
entry penutup.
perkara wajib bagi diri saya la :)
selain drpd berjalan-jalan tgk keindahan alam langkawi...
tiap kali gi, ni da jadi mcm wajib buat...


  • gi kedai jual gamat ~ beli minyak gamat :)


semua sedang meneliti tiap produk gamat.
pelbagai produk gamat dari minyak urut, minyak panas, balm, utk resdung, utk sakit urat, utk lebam-lebam, utk tenaga batin, utk tenaga luaran :)
pilih ajer la mana yg nak kan...
utk diri sendiri, utk org kirim, utg cenderamata nak bagi frens balik nanti...

saya beli ni aje.
tapi bukan la 3 botol.
dozen ler kan tiap jenis tu...
ada org kirim dan ada yg saya nak bagi famili :)

  • makan laksa

ni plak kedai laksa penarak ~ dataran lang.
abg pemandu bas yg rekomen.
ni paling hot di antara kedai-kedai yg lain.

mudah aje kalau uolls nak gi ~ before dataran lang tu ada deretan kedai makan.
gi kedai yg hujung sekali menghadap ke dataran lang.

dia x jual laksa aje.
byk lagi ~ tgk la sendiri menu nyer :)
sengkuang calit dia sedap !!!
lupa mau snap gambo, sudah abis la...

ni laksa nyer ~ sedap uolls !!!

then kali kedua, before balik kami gi makan laksa ikan sekoq di tepi airport.
wajib la kan makan kat sini...
ni kali kedua saya dtg sini, but gerai yg berbeza dari pertama kali saya dtg.

laksa ikan sekoq :)
but yg gerai dulu lagi sedap dari gerai ni...
but ok la.
makan laksa tepi laut ngadap gunung mat cincang :) terbaik...

  • beli coklat

 ni separuh dari yg saya beli...
selebihnya da masuk perut di langkawi dan di rumah :)
alhamdulillah.
berat coklat yg saya beli lebih kurang 8kg - 10kg tau.

  • beli fridge magnet

 


 ni aje saya beli kali ni.
4 keping utk diri sendiri & 2 keping nak kasik adik :)
saya lom ada lagi fridge magnet gini dlm koleksi...

itu aje la uolls...
memang wajib la kalau saya adalah saya ke langkawi...

Photobucket

Thursday, August 27, 2015

ORIENTAL VILLAGE LANGKAWI ~ MEREHATKAN MATA NIKMATI KEINDAHAN ALAM

10 comments:

khamis ptg ~ ke SINI dan SINI...
jumaat ptg ~ ke SINI...

memang da kami plan ramai-ramai, sabtu tu nak jalan-jalan lagi.
jalan ke mana?
wajib la gi naik cable car @ SkyCab langkawi :-)
pastu nikmati keindahan alam di atas SkyBridge...

nun tuuuuuhah di atas tu.
gunung mat cincang...
berkabus di puncak gunung :)

kami sampai seawal kul 9.30 pagi. cuaca terbaik!
majoriti nak naik skycab.

and saya salah seorang yg tak naik skycab !!!!
sudah-sudah la... pengalaman naik skycab (entry di SINI) buat saya serik nak naik utk kali kedua :( hu hu hu...

saya and a fren lepak kat bwh ajer la.
tunggu frens yg lain turun hu hu hu...
kami berdua lepak-lepak aje la kat bwh :)


bagi ikan makan :)

amik-amik gambo :)

langkawi geopark kilim ni kami x sempat gi kot kali ni...
next time gi dgn famili ajer la :)


ni baru buka...
entrance fee RM30 (dewasa) & RM20 (kanak-kanak)
kami x masuk pun...
kalau ada anak-anak baru la menarik :) kan?


kami berdua decide lepak kat cafe aje.
layan teh tarik, wing goreng & fries rangup.
tepi tasik...
pandang gunung...
fullamak... indah... rehatkan mata & minda seketika.
lari dari kesibukan rumahtangga...
lari dari kesibukan pejabat...
lari dari kelas kursus :)

oriental village, langkawi ni memang satu tempat terbaik utk spend dgn anak-anak seharian.
ada byk benda menarik la nak buat kan :-
  1. SkyCab
  2. SkyBridge
  3. 3D Art Museum
  4. ada few adventure games ~ darat & atas tasik
  5. ada byk kedai jual cenderamata
  6. ada kedai makan nasi arab
  7. ada food court

kat bwh ni saya share gambo lama la dari entry terdahulu di SINI...





p/s: masa menaip entry ni, saya da kat home sweet home.
       flight mlm td kul 8.20 from langkawi to klia2.
       kul 11.30 mlm da sampai umah :)
       izzat sambut depan pintu... Allahu Akbar! syukur alhamdulillah...
       sedang mengemas beg... memasukkan coklat ke dlm fridge :)
       amik masa jap update blog ler kan...

cari makanan sunnah utk pemakanan harian ? 
klik box kat bwh ni skang jugak ekk :)
Photobucket

Wednesday, August 26, 2015

JAMU MATA, PENATKAN KAKI DI PANTAI CHENANG, LANGKAWI :)

9 comments:
kalau khamis lepas kami ber island hopping, jumaat kami exercise.
berjalan kaki sepanjang pantai chenang...
tgk sunset :) alhamdulillah...




kami tiba sekitar jam 4.30 ptg.
lengang... nice... 
sungguh la panjang kami berjalan...
from 1 kedai ke 1 kedai dan 1 kedai.
mcm2 dijual...
kami ke chenang mall, coco valley, duty free shop...

maaf la sebab xde gambo.
langsung x teringat nak snap bcoz letih berjalan & letih belek brg :-) ha ha ha...

start kul 6 ptg mula la kedai2 buka... stall kecil2an buka...
kenderaan byk, trafik heavy.

pantai pun meriah!
ombak laut sgt cantik!!! terbaik if nak naik jetski :-)
bak kata member, naik jetski tu mcm terbang di awan :-)
wah! mlm baru la hidup pantai chenang ni...



indah ciptaan Allah.
kalau la anak-anak bertiga ada bersama ni, paati marveles!
main air laut. mandi-manda. lari-lari....

langkawi... mu tunggu anak-anak ku dtg ye.
in shaa Allah thn depan.
mau cari offer tiket air asia baeekk punyerrr :-)

Photobucket

WW : SILENCE IS GOLDEN

7 comments:


Photobucket