Monday, August 17, 2015

ALWAYS LEAVE OFFICE ON TIME !

because...
1. efficient
2. good social life
3. quality family life


yes saya setuju.
kita ada suami / isteri dan anak-anak ~ utama dlm hidup.
bekerja is no 2 ~ membantu suami / isteri menampung keperluan hidup.
and nowadays byk wanita berpelajaran tinggi.
tak keje mcm tak best la kan.
so ~ keje sekadar memenuhi satu bab dlm hidup.
di mana tajuk utama kehidupan adalah keluarga :)

pendpt saya la...

especially ibu-ibu, wajib balik keje on time!
amik anak-anak... prepare dinner... gosok baju skola anak-anak...
byk tu keje selepas waktu keje.
sometimes kul 9 mlm lom abis lagi tasks kat umah, kan?
lom campur lg urusan bergomol dgn anak-anak... 
tgk homework anak-anak... 
dgr anak-anak bercerita pasal skola...

utk ayah-ayah ~ ni yg biasa nyer balik over time dari sepatutnya, kan?
maybe aida bleh suggest la, balik awal sebab :-
  1. boleh la bantu jaga anak sementara ibu masak dinner, dpt makan before maghrib :)
  2. boleh ready jemaah solat maghrib hingga isya' di surau
kan ?

tu aje pagi ni :)


Photobucket

6 comments:

  1. bab balik kerja, akak pon suka on time....otak dah fikir utk rumah
    tak der dah fikir opis, fikir kawan2 opis, yg ada dalam fikiran hanyalah FAMILI :)

    ReplyDelete
  2. ibu-ibu ni banyak kerja sebenarnya, bukan sekadar kerja pejabat jer...itu yang bila kerja kena fokus kerja, bila di rumah kena fokus rumah, pihak majikan atau atasan pun kenalah memahami dan faham yer tak?

    ReplyDelete
  3. setuju..kerja2 jugak tapi keluarga lebih penting..

    ReplyDelete
  4. betol tu.. kalau keje, smpai bile2 pon tak abes..

    ReplyDelete
  5. saya pun tak penah keja lebih masa
    biasa memang balik awal uruskan rumah
    alhamdulillah suami banyak menolong
    tu gosok baju sekolah afif, biasanya suami saya yang buat

    kebanyakkan keja rumah memang dia yang buat =)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)