Sunday, August 02, 2015

KREAXIONS CREATIVE SHARPER ~ AKTIVITI KREATIF BAKAL BERMULA :)

salam pagi ahad uolls...
moga ari ni mendtgkan 1001 kegembiraan buat kita semua ye.
saya takde gi mana ari ni.
sebab mau concentrate kemas umah.
dari akhir ramadhan ari tu tak menetap kat umah, kan...
terlalu byk program hi hi hi... maka today, here we are ~ aida's home sweet home.



seperti biasa, bila ibu nak snap gambo, boboiboy sorang ni mesti nak menyibuk :)


creative sharper yg baru menjadi hakmilik saya semlm ~ 1.7.2015 :)


boboiboy da mula test power hu hu hu...

da lama nak kan mesin gini.
mengidam...
da dpt sebuah ni ~ alhamdulillah :)

terlanjur da dpt sebuah, terus la shopping skit dies yg sesuai & rasa byk digunakan utk aktiviti kreatif (konon la kreatif ha ha ha)...



roket & tupai :)

nurin & syuhada semakin membesar.
nak meluaskan lagi kreativiti minda diorang.
nak meringkaskan lagi proses perlaksanaan tu :)
instead of guna gunting & pisau, now kita maju skit dgn guna mesin...
mana la tau nak berbisnes kat skola kan hi hi hi...

utk harga di pasaran kreaxions creative sharper ni ~ RM264.90.
and harga dies tu di pasaran pun boleh google.
ada harga tetap, and depends on seller...
yg pasti RM90 ke atas la :)

creative sharper ni tak le sebagus bigshot.
bigshop pun market price skang ni RM499 ke atas.
unless beli 2nd hand la kan.
yg ni tak bleh potong felt yg tebal.
bagus utk kertas & foam.
felt nipis boleh la...

ok... kalau terhasil apa-apa, nanti akan update (chewah!).
maklum ler, si ibu ni busy memanjang! tak bleh janji hu hu hu...
janji mesti ditepati :)

p/s : frens yg ada pengalaman guna creative sharper ni, or frens yg nak letgo dies yg masih baik dgn harga lelong ~ tinggal komen sini ekk :)


Photobucket

6 comments:

  1. Kreaxions ni kedainya kat Melaka kan Aida. A few years ago diorang ada bukak booth kat Popular Book Fair, Ikano. Berkenan ngan mesin ni tapi tak berani beli. Walaupun ada warranty, takut susah nak uruskan kalau ada masalah dengan mesin tu. Last2 saya beli glue pen je. Lagi satu produk mereka yg saya suka, craft punch yg byk fungsi tu.

    ReplyDelete
  2. Wah mesin tu ekin sangat berkenan nak tapi.masih.xleh beli.lg

    ReplyDelete
  3. saya first time dengar pasal ni aida
    memula tengok mesin...ingat nak buat mee...hehe
    rupanya mesin buat artwork
    bukan bidang saya ni, tak tahu sangat pasal ni =)

    ReplyDelete
  4. dulu mase tgh gila dgn felt karf tu dok kumpul wet angan2 nak beli bigshot tu
    last2 beli mesin jahit
    heheh angan2 dah terkubur da..
    mahal sgt
    dies je da dekat 100 kan
    tp snng mmemudahkan kerja
    nak2 kalau nak buat dlm skala besar
    mmg sesuai la

    ReplyDelete
  5. baru tahu pasalbenda ni kak..menarik la juga

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)