Thursday, August 13, 2015

MUSANG KING DI PTG RAYA PERTAMA :)

sedang mengemas phone, jumpa la few photos yg rasa-rasa nyer sesuai nak share kat blog.
gambo raya :)
ari ni 27 syawal hi hi hi sesuai lagi kot citer pasal raya.

raya la sgt... citer makan durian.


lokasi wajib di raya pertama ialah balik umah nenek di pulau sebang, tampin.
kg saya ni dekat aje dgn a'famosa resort tu.
5-10 minit aje.
and sepanjang perjalanan nak ke umah nenek, memang penuh dusun durian.
dusun nenek pun ada, tapi now da jadik dusun pakcik :)

da abis beraya umah nenek, on the way balik umah mak, kami singgah makan durian :)


musang king 3 biji...
sekilo RM28...
dlm RM200+++ juga 3 biji tu hu hu hu...
tapi ~ ya Allah, sedap bebeno.
cantik-cantik isinya, manis !!!
berbaloi berbelanja...

2 dara ni aje yg join kami.
yg lain semua naik kereta lain...
diorang x nak join kami makan durian, nak balik cepat.

memori dusun durian la sgt, kakak nurin :)

after 2 minggu, konon nyer saya & mr.asben nak repeat la makan durian 2-3 biji lagi.
kebetulan balik kg lg sebab ada kenduri kahwin.
hu hu hu sedih !!! semua sudah kosong ~ durian sudah abis lorrr :(

sib baik singgah ari tu.
if not ? kempunan...

alhamdulillah, rezeki Allah :)

Photobucket

6 comments:

  1. ermm sedappnya..feveret ni..durian...


    www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  2. sedapnya Aida.. anak ja asal nampak durian jer nak.. huhu..

    ReplyDelete
  3. Fuhhhhh! Beraya dengan duriannnnnnn :) sedapnya!

    ReplyDelete
  4. raya kali ni memang musim durian kan
    saya tak berapa gemar makan durian
    tapi perasa durian, saya makan =)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)