Tuesday, September 08, 2015

BAWA ANAK-ANAK LEPAK THISTLE PD RESORT & SPA

sgt lupa sudah entry ni dlm folder draft.
sebab baru separuh gambo di edit letak watermark.
yg lain terbengkalai ~ maklum ler gambo yg di snap berpuluh-puluh!
proses pemilihan amat la sukar :(

so, terus kpd tajuk dan isi kandungan ye :)

alhamdulillah, minggu kedua bulan jun ari tu saya kursun 5 hari di thistle pd.
minggu sebelum di kuala terengganu. then di pd :)
hu hu sedih ~ sebab 2 minggu tu adalah cuti skola.
sian anak-anak sebab ditinggalkan...

oleh itu, da plan baik punyer dgn mr.asben, khamis tu wajib bwk anak-anak lepak di thistle.
1 mlm saje bcoz jumaat ibu da abis kursus.
nak top up 1 mlm lg, no room available ~ full house cuti skola !

senang gak nak cari thistle pd ni.
if dari teluk kemang, ia di side kanan ye.
nampak aje signboard ni, masuk aje...

sampai sudah...
lalu la padang golf yg indah saujana mata memandang di side kiri :)

agak ekslusif la entrance nyer... lobby nyer...
maap takde gambo lobby hi hi hi sebab berkursus kan, lupa langsung snap gambo sekeping dua.
just amik gambo view dari lobby ke arah pool & beach.

memang best, dari lobby nampak nun tu hah pantai org mandi-manda...


alhamdulillah dpt plak bilik pool view :)
terbaik la urusetia.

view lobby dari bilik...

pool yg luas terbentang depan mata!
terus fikiran ni terkenangkan anak-anak bertiga.
kalau la diorang ada kat sini, fuiyoh best nyer...

again, lupa nak snap gambo bilik...
skit-skit aje la ye.

kat tepi tingkap ada kerusi empuk :)



then from monday tu thursday tu berkursus, sempat la jalan-jalan sekitar resort survey pe patut.
memang nak anak-anak dtg !
reward for them sebab jadik anak-anak yg baik semasa ketiadaan ibu...


ada bilik movie...
agak luas... ada bantal :)

ada bilik main games...

ni plak aktiviti yg disediakan pihak hotel utk anak-anak :)




dgn izin Allah, mr.asben & anak-anak selamat sampai ptg khamis tu.
rindu serindu rindu nyer kpd 4 beranak tu :)
ptg tu jugak, tanpa lengah-lengah bw anak-anak mandi-manda bergumbira :)
ibu join after abis kelas la ye hi hi hi...










p/s : bersambung kisah gembira di entry part 2 :)


Photobucket

8 comments:

  1. Salam pagi selasa...
    singgah pagi di sini...
    melawat rakan² blogger tersayang :)
    seronok main air yea.... :)

    ReplyDelete
  2. bestnye..mhl x rate bilik dia sis?

    ReplyDelete
  3. waa... seronoknya
    teringat masa pergi sini dulu

    ReplyDelete
  4. tak pernah tido kat sini tapi pernah tido kat sebelah thistle ni ...ada kondo TNB kan kat tepi tu? hihihi

    ReplyDelete
  5. Selalu penuh tempat ni..Harga pun boleh thn hehe

    ReplyDelete
  6. syoknya bl tgk anak2 sronok mndi mnda

    ReplyDelete
  7. bestnyer... rasa nak try pulak check in kat sini hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)