Thursday, September 10, 2015

MEMANG SURPRISE ~ KEMBALI KE KOLAM SELEPAS 1 TAHUN

berkaitan dgn entry di SINI.
konon ibu da ada plan baik punyer utk anak-anak :)
ni la dia... inform diorang 2 jam sebelum nak gi swimming.
yes, memang surprise.
happy kakak-kakak bila tahu diorang kembali ke kelas swimming.
da lama diorang tanya, bila lagi nak gi kelas swimming.
last gi kelas di ozana resort ialah ogos 2014.
instructor tu pun terkejut kami dtg after more than a year :) ha ha...

this time kami tukar tempat, hari & masa.
orna resort setiap ptg ahad :)
sini ada pool utk kanak-kanak.
memang da aim bwk izzat skali :)

tu dia kakak-kakak menunggu turn utk berenang kuak apa ntah :)
and izzat di sebelah sini, main kolam sorang-sorang...

izzat melayan perasaan...
takut gak dia terjun ke kolam dlm sebelah tu.


sebenarnya, plan nak masukkan izzat skali kelas swimming.
instructor kata walaupun dia lom 5 thn, kalau dia minat & berani, ok aje.

nampak tak izzat sedang berlari ?
melarikan diri dari instructor yg suka usik dia :) ha ha ha...
lom sukses.
izzat bukan takut air, tapi takut instructor tu.


izzat nak sgt naik gelungsur ni.
tapi apakan daya, ibu ayah tak pakai swimming attire :)
tunggu la kakak abis kelas dulu ye.





one thing best nyer di orna resort ni ialah tak terhad kpd 1 jam 30 minit kelas.
started at 4.30 pm, kakak-kakak belajar sampai kul 6.30 gitu.
itu pun saya panggil balik bcoz da nak maghrib.

if kat ozana, sharp 1 jam 30 minit da kena naik dari pool.
sebab situ bukan la tempat org awam.
ia kawasan perumahan org2 kaya :) hi hi hi...
orna resort ni golf club, so terbuka kpd public nak bersuka ria mandi manda.
bayaran kanak-kanak RM4 sorang utk mandi pool.

but instructors' fee beza la, tu byr kat instructors.

moga kali ni berterusan la hendak nyer kelas diorang ni hingga kakak-kakak mahir.
and moga izzat pun dpt la belajar swimming :)
terkenang kenangan mula-mula kakak-kakak swimming dulu ~ SINI ye kenangan tu.


utk maklumat lanjut pasal kelas swimming di melaka ~ klik SINI.
Photobucket

1 comment:

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)