Friday, September 04, 2015

PENANGAN MELAKA UNITED JADIK JUARA ~ SEDANG MELATIH SORANG ANAK MELAKA :)

salam jumaat semua :)
yahoooo lagi separuh hari nak keje pastu 2 hari releks golek golek kat umah.
weekend ni da ada plan baik punyer utk anak-anak.
cuba utk realisasikan in shaa Allah...

seluruh malaysia da tau kan bahawa melaka united juara FAM league.
mengalahkan perlis 3-2 di stadium hang jebat 29 ogos lepas :)


yes la excited.
melaka kan kalau dlm arena bolasepak negara mcm takde aje.
mcm tak pernah menang aje, kan?
sesekali menang, kasik la peluang hebohkan skit...


hah nampak tu izzat sedap warm up...
buat regangan sebelum mula menyepak bola.
ntah bola sape la tu ha ha ha :)

ni la citer weekend yg da lepas.
time ni saya kat langkawi.
balik ke seremban ~ mr.asben bw anak2 riadah ke tepian gelanggang kat paroi.




izzat ni bab menyepak bola...
menumbuk org... melompat-lompat... berlari...
semuanya memang cara lelaki tulen :)
maklumla kan, before this membesarkan anak girls.
bila ada sorang boy, ibu ni jakun la skit ha ha...

kalau ada peluang, next year if available kat tadika, nak izzat join taekwondo.


sewaktu terima gambo izzat ni dlm wassap, bergenang air mata saya.
aduhai dik, ibu jauh ni hah, tak dpt play dgn adik...

punya la happy raut wajah izzat dpt free di tgh padang berlari-lari menyepak bola...
boy kan... takkan nak play doll or dok tepi padang main buaian.
cannot cannot cannot !

besar da izzat.
dah 3 thn... sihat cerdik cergas...
alhamdulillah :)

Photobucket

21 comments:

  1. Izzat boleh gie training bola macam abg ali :)
    dulu abg ali start tarining bola semasa umurnya 5 tahun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ke?
      orait. nak jadi kan abg ali idola la ni.

      Delete
  2. Kalau kakak ada anak lelaki kakak didik dia main bola Aida
    Bagi peluang Izzat mana tahu akan dia jadi pelapis pemain kan..kan..:)
    Terima kasih sudi jejak ke blog kakak.
    Follow sini juga #833

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kak. u r welcome...
      ni la impian aida utk izzat :)
      in shaa Allah...

      Delete
  3. Replies
    1. tu la impian aida...
      wakil skola pun jadik la :)

      Delete
  4. Alhamdulilah. Comel jer kan dia hahaha..
    Semoga nanti jadi pemain yang mengharumkan nama negara

    Jamu Perapat Zaman Moden

    ReplyDelete
  5. fuiyo...tengok izzat stretching macam ada bakat nih..hihihi chaiyok.chaiyokk izzat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. siap stretching tu yg x tahan ha ha ha...
      yo yo oh aje kan...

      Delete
  6. Replies
    1. ha ha memang kejadian Allah kan.
      bila boy aje, otomatik pandai tendang bola.
      kalau kakak-kakak hmmmm kekok nampak nyer :)

      Delete
  7. hehee..melentur buluh dr rebungnya kan..semangat izzat

    ReplyDelete
  8. amboi izzat...seronoknya dia dapat main bola
    ada bakat nampaknya tu
    ada kawan saya anak dia sebaya anak saya, afif
    dia cukup serious nak jadikan anak dia pemain bola
    hari-hari suh berlatih...siap upah personal coach lagi
    sekarang anak dia dah main liga bawah 12 tahun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow terbaik tu, YY.
      akan aida usaha kan in shaa Allah.

      Delete
  9. Wah... nmpk ada bakat tu izzat sepak bola... heheh cute je..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)