Thursday, September 03, 2015

PERBARISAN MERDEKA KAYUHAN BASIKAL KLASIK ~ KAMI SUPPORT AYAH (PART 2)


berkaitrapat dgn entry sebelum ni ~ tgk perbarisan kemerdekaan di SINI...
nak citer la perihal kontinjen kayuhan basikal klasik yg kami tunggu-tunggu :)



my mr.asben yg retro :)
gigih pasang bendera kat basikal tua...


kayuhan basikal klasik ni anjuran kelab basikal tua kg. batu berendam.
memang sebulan lebih sebelum 31 ogos adik ipar da ready utk kayuhan ni.
and 2 basikal klasik tu milik adik ipar saya.
dia ada 4 buah basikal klasik kat umah dia.
and tak terkira la brg-brg antik yg ada dlm simpanan dia.
termasuk la koleksi duit kertas & duit syiling :)
saya rasa bangga ada sorang yg minat brg antik dlm keluarga.



sebelum subuh 31 ogos tu mereka sudah berkumpul di masjid jamek kg batu berendam.
solat jemaah... and ready utk kayuhan dari kg batu berendam ke banda hilir (dataran pahlawan).
memang ramai yg join.
and pakaian semua retro belaka :)

according to mr.asben, kayuhan mereka tak la letih sgt.
mereka enjoy.
sepanjang perjalanan dari batu berendam ke banda hilir, group kayuhan basikal ni dpt perhatian dari org ramai.
ramai org yg snap gambar mereka.
sungguh best kata nya...


baju-baju lama ni dibeli ~ beribu tau :)
sungguh berbaloi!

baju polis lama ni diorang tempah :)

my adik ipar & my beloved mr.asben :)
retro tak? boleh la kan... ha ha...


sampai group mereka di banda hilir, kena la tunggu vvip.
perbarisan bermula jam 9 pagi...
kayuhan dari sini hingga ke hang tuah mall...
sepanjang jalan ramai org :)



sampai di hang tuah mall, kami da menanti...
berpeluh-peluh kami ha ha ha...
nak tgk byk lagi perbarisan ~ klik SINI la ekk :)


tu dia...
yg baju kotak-kotak oren tu.
yg hensem tu ~ my mr.asben :)





happy...

merdeka !!!

Photobucket

17 comments:

  1. wahh! menariknyaa... cantik-cantik semua basikal tu ye :))

    Tips untuk subur

    ReplyDelete
  2. basikal lama tu mmg klasik
    dl arwah ayah pkai basikal cmtu pstu lps mninggal ada org nk beli so abg jual....mahai oiii basikal lama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow iye?
      yes la at least ia digunakan / dimanfaatkan oleh org lain, kan?
      memang mahal!
      ada yg cakap RM3000 !!!

      Delete
  3. menarik ni kak..seronok pula tengok camni.. veteran semuanya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg veteran.
      but tak kurang anak2 muda tau, jijah.
      berjiwa retro :)

      Delete
  4. asyik naik kereta je kan...sesekali kayuh basikal pun best jgk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sgt best!
      aida pun nak beli basikal and yes, mr.asben approve !

      Delete
  5. bestnya...saya suke jugak barang antik ni ..sentimental value :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. best tak ter kata, kan?
      perlu diadakan tiap tahun ni...

      Delete
  7. Bersemangat tinggi semuanya tu.. seronok tgk gambar2, nampak kemeriahan dan kesungguhan semua peserta tu.. dengan siap beli baju lama lagi tu.. memang puas hati yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. aida sendiri tak sangka begitu sekali semangat diorang.
      memang time diorang lalu depan mata, tak cukup tgn nak snap gambo.
      semua nya terbaik !

      Delete
  8. saya yang tengok ni pun rasa seronok juga
    nampak kemeriahan tu
    mesti rasa happening sangat hari tu
    tu si bujang awat buat muka, penat ke tu

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)