Friday, October 09, 2015

BILA RUMAH DIHIAS BEGINI ~ SENYUMAN TERUKIR DI BIBIR :-)


tv x la sebesar mana.
usia pun da lebih 5 thn, alhamdulillah :-)
cukup sekadar dpt tgk dgn jelas.

hiasan sekeliling tv tu masih baru.
tukar susunatur hari ke hari.
belon boboiboy & yaya tu lama jugak bertahan dlm umah ni, more than 3 months!
sesekali ijat amik and belasah belon tu.
and abis main, ayah ijat susun balik belakang tv.



kalau ada tetamu dtg, cth nya raya ari tu, hiasan ni remain di situ :-)
tiada satu pun dialihkan...
umah ibu ijat ~ tiada bunga, tiada kristal, tiada frame gambar bersusun di atas meja.
da lam pun takde, sejak kakak2 ijat kecik lagi...

pernah ada pasu besar ~ pecah!
pernah ada bunga2 kristal ~ dijadikan mainan resin kecil2nya!
pernah ada bunga hiasan ~ biji2 kat bunya tu kakak2 kunyah!
pernah susun frame gambo ~ dijadikan mainan juga!

better like this :-)
better hias dgn permainan terus... settle :-)
takde bahaya... kurang risau...
tak la darah naik sesaje :)

senjata yg da rosak :)
hentak ke dinding, ke lantai... mana tak nyer pecah dua, kan ?

and thank God sebab ijat sgt suka pedang & pistol!
addicted to it.
mana pegi nak beli pedang or pistol :-)

baby boy ibu da besar... semakin besar... 
rindu bakal bertamu... sob sob sob....

hari ni melaka cuti ~ tyt's besday.
misi kemas umah.
misi lipat baju...
misi lepak dgn anak2 tersyg :)

Photobucket

16 comments:

  1. Rumah akak masih TV yg besar belakang dia tu Aida..
    Dah 17 tahun usianya..
    Sama juga lah dgn agak itulah hiasan di meja tv hihih :)

    Masa cuti lah nak berkemaskan aida :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tv aida dulu 29" yg besar belakang jugak ~ rosak!!!
      tu la tuko yg ni hah 32" :)
      masih bertahan alhamdulillah..

      masa cuti yes abis dgn berkemas :) ha ha ha

      Delete
  2. Tahannya belon tu.
    Umah kita sama.xda bunga...xda hiasan..xda frame...hihihi...like umah bujang pon ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, tahan la plak belon tu. tak kecut-kecut :)

      Delete
  3. Replies
    1. yes fiza.
      all about ijat aje umah ni skang :)

      Delete
  4. sue prefer rumah kosong tanpa hiasan juga sbb anak2 masih kecil. learning proses masih panjang bg mereka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Byk hiasan undang bahaya.
      unless anak2 x mengusik la.
      boleh la emak nyer menghias :-)

      Delete
  5. Bila anak2 makin membesar suasana rumah pun dah bertukar. Makin kemas.. tapi ok jg tempat tv tu siap ada mainan di belakang nya... hihi..
    happy weekend Aida...:)

    ReplyDelete
  6. Comelnya hiasan dia...hihihih..

    Tak nampak serabut pun.. comel ada la... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha balik umah tgk semua ni ~ ibu senyum.
      Ilang rindu kat anak2...

      Delete
  7. hiasan anak-anak lebih sedap mata memandang dan menyenangkan hati walaupun ada masa naik hantuuu dibuatnya kan kak aida..heheee..

    ReplyDelete
  8. Meriah hiasan TV, Aida. Heheheh :)

    ReplyDelete
  9. saya langsung tak letak sebarang hiasan
    time anak kecik-kecik ni
    memang susah tengok rumah cantik...hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)