Thursday, October 22, 2015

DUGAAN BELAJAR... SABARLAH WAHAI KAKAK-KAKAK...

minggu ni hingga minggu depan ~ kakak2 exam.
and sessi ulangkaji started few weeks ago.
ibu ni hah yg sgt x sabar nak tunggu kakak2 abis exam.
ibu yg stress.
dgn jerebu... cuti skola dek jerebu...
tertangguh-tangguh exam skola kakak2...

and ofcoz dugaan seperti di bwh ni hah...

gaya izzat kalau bergambar.
mesti nak melentok skit :)

gambo-gambo ni gambo minggu lepas... tak ingat hari apa :)

anak  bertuah sorang ni.
ada ke patut dia dok lepak atas meja kakak syuhada.
bebetul depan kakak2 yg sedang menghafal.
main plak phone ibu... mana la kakak2 x geram!

ibu kena attend to kakak2.
kena ajar kakak2... kena bantu tang mana kakak2 tak faham.
nak kena correct kan latihan yg kakak2 buat...
so kurang la skit masa bersama izzat boboiboy.
apa lagi, dia kacau daun la :)

kat bwh ni plak cerita dua hari lepas...
ada ke patut ?

kakak2 x pakai tudung :)
saya letak ler bunga kat kepala diorang hi hi hi hi..

izzat amik kerusi and duduk di antara kakak2.
elok aje dia dok situ.
dan layan utube kat tab tu hah.
baik punyer pot dia letak ta tu.
sambil ajak kakak2 dia tgk utube tu sekali...
hadoi la...
nak di marah, mcm tak patut di marah...
kalau tak marah, gitu la jadik nyer...

yes ibu tau izzat bosan sebab kakak2 asyik belajar aje.
sabo la dik oii...
jgn la dera perasaan kakak2 tu :-)
lagi beberapa hari aje...
pastu, tunggang terbalik la uolls bertiga kat umah ibu ni :)

keadaan jerebu nampak nyer takkan reda dlm masa terdekat ni.
asap kuning... jerebu tebal...
pernafasan menjadi semakin sesak!
mata pedih!
Allahu Akbar ~ sesungguhnya kesemua di qada' & qadar Mu.
ku pohon agar Kau pulihkan la keadaan ni.
semuanya atas keizinan Mu jua...

Photobucket

9 comments:

  1. hehe...izzat...izzat
    dia bosan main sesorang tu agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu YY.
      dia bosan and nak kacau kakak2...

      Delete
  2. Haha.. izzat ni bukin panas kakak2 ya.. bujang yang sorang ni panjang akalnya ni.. ok lagi ni.. haha..lain anak lain perangainya kan..

    ReplyDelete
  3. hahaha izzat nih! sian kakak nak belajar.. xfokus dahh

    ReplyDelete
  4. Pandai si Izzat pilih tempat! Minggu ni habislah exam kakak2 kan Aida :)

    ReplyDelete
  5. Hihi bunga atas kepala kakak2 tu comel ;)

    ReplyDelete
  6. ini betul2 dugaan bukan cobaan dh ni.naseb la kakak2 ye...hihihi

    ReplyDelete
  7. Moga dimudahkan kakak2 utk menjawab soalan exam tu...izzat tu..geram acik tengok ha saja kacau kakak2 ye

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)