Monday, October 19, 2015

EXPERIENCE @ KIDZANIA ~ PAINTING SCHOOL, POLICE STATION, MARRYBROWN & VITAGEN FACTORY

salam hari isnin uolls.
setelah 2 minggu, baru la ari ni masuk opis.
2 minggu lepas ke sana ke mari keje luar hu hu hu...
sebab tu la x dpt nak bw ke blog kengkawan sgt 2 minggu lepas ye.
owner blog merayau sambil bekerja :)
PAINTING SCHOOL


sambung citer pasal kidzania :)

ok, abis nyer anak2 jadi ahli bomba, terus singgah and reward anak2 dgn buat sesuatu yg diorang nak.
nak mengecat :)
and this time berjaya kakak2 persuade muhammad izzat join... interesting!

sabar tunggu turn...
and special nyer, next session hanya anak2 bertiga aje :)
takde org beratur before and after mereka...

a very good boy !
concentrate bebeno :)
memang dia very good tau sebab dia tak berganjak dari kerusi tu hingga la masa abis.
so cute :)


kakak syuhada as always ~ sayang kan adik :)
bila dia tgk izzat mcm blurrr je tak tau nak buat pe, dia tunjuk kan cara.
baru la izzat tambah excited skit.

alahai sayang boboiboy...
da pandai da... 
walaupun yg hadooo ajo dia ngecat tu hah :)

bila nampak bu nak snap gambo, dia senyum :)
thank God anak boy ibu happy...

ayah setia menunggu...
love u la ayah :)

POLICE STATION
yeszaaaa kena tingkat kan semangat muhammad izzat....
mari kakak2... mari...
but, again kakak nurin tak nak join jadik polis ~ budak2 sgt kata nyer :)





syuhada again teman izzat ~ kali ni jadi polis penyiasat :)

misi diorang kali ni is mencari menyiasat satu kedai dlm kidzania, cari bahan bukti.
kami ikut mereka ke kedai, but x dpt nak snap gambo bcoz tak nak izzat ikut kami.
nak dia buat aktiviti siasatan tu sebaik2 nyer.
so tgk dari jauh ajer la :)

kakak syuhada berjaya dpt kan bahan bukti tu.
senyum lebar kakak syuhada.
nampak tak detective izzat di belakang tu ?
hi hi hi hi...

selamba aje dia berjalan ke arah ibu ha ha ha ha...
terpaksa suruh dia ikut abg polis belakang tu masuk balai tau.
sungguh excited dia!

MARRYBROWN BURGER SHOP
kali ni izzat x boleh masuk!
tak cukup umur... menangis izzat kejap kat luar pintu :(
sian baby ibu...


mahal skit kena byr = 15 kidzos.
ye le, dpt sebiji burger sorang, kan :)



kak nurin sedang letak mayonis kat burger dia :)

kak syuhada plak :)

puas hati kakak2 dpt burger masing-masing.
sedap !!!
patty tu da siap fry dah.
diorang diberikan roti & patty tu.
susun, letak sos, letak mayonis... and bungkus. interesting :)

VITAGEN MARIGOLD MILK FACTORY
final destination utk journey anak2 di kidzania town adalah kilang vitagen.
ni dari pagi tadi syuhada nak masuk.
but ramai yg beratur, so ibu nyer x bagi lagi.
kita gi tempat lain dulu....
now, jam pun da tunjuk kul 7.45 mlm, harus la pergi ye...
burger da dpt, jom kita gi minum vitagen :)

hah tu... mereka berdua aje :)
memang best...



then ada sorang member join.
ok la... ramai skit anak murid abg vitagen :)

khusyuk anak2 dgr abg vitagen bagi taklimat...

pekerja kilang sedang buat keje...

wah ! sudah siap 1 botol vitagen sorang :)

yg haru nya, vitagen kak syuhada kena pow dek adik izzat :) hu hu hu...
menangis syuhada kesedihan...
izzat... mana bleh dibantah pe dia nak. 
karang buat drama swasta sekali lagi mcm kat kilang cadbury tadi, haru biru nanti ibu ayah...

sekian saje la journey anak-anak bertiga di kidzania town...

dari pagi hingga la kul 8.15 mlm baru kuar kidzania...
sehari !!!!
hingga tempat parking kosong tau... tinggal beberapa buat kereta aje.
berbaloi membyr :)

sgt byk aktiviti dpt join.
akan ada ulangan kot dtg kidzania. next year maybe...
ada byk kidzos berlebihan :)
and kidzos takde expiry date tau uolls.
boleh simpan...
saya x buka akaun cimb pun utk anak-anak.
malas la nak buka akaun.
simpan ajer la kidzos tu...

wajib la uolls semua klik semula citer yg lepas-lepas :)
pasti mengundang keterujaan nak gi in shaa Allah...

Photobucket

6 comments:

  1. betul kak..kalau dah gi, memang berbaloi stay sampai malam..best!err..apa kena-mengena buka akaun CIMB ngan Kidzos money?

    ReplyDelete
  2. Seronok baca aktiviti yg atas2, dapa jugak si teruna join kakak-kakaknya :)

    ReplyDelete
  3. banyak betul aktiviti kat sana ye.. bestnyaa

    ReplyDelete
  4. seronoknya! saya pula yang terlebih excited
    ni kerja sehari suntuk ye...tak boleh p kejab

    ReplyDelete
  5. Berbaloi ni.. izzat elok je tak buat perangai mas akat situ, memang sukalah duk seharian kat situ ya...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)