Friday, November 06, 2015

MOLTEN LAVA CAKE FOR MY BIRTHDAY ~ OMG !!!

jumaat ari tu, 30 oktober, kami 5 sekeluarga makan kat pizza hut.
hmmmm puas gaks fikir mana la nak makan special kat melaka ni.
bukan nyer byk tempat makan best best mcm kat kl :)
and nak celebrate birthday saya, mr.asben nak le carik tempat mahal.
mahal keeee ? ha ha ha...

setelah diskusi dlm kereta on the way ntah ke mana...
cadangan mr.asben nak ke secret recipe saya bantah ~ semakin mahal tapi da tak sedap!
saya terus suggest pizza hut.
kenyang. anak-anak suka makan. kurang mahal la compare dgn secret recipe.
tapi mr.asben kata takde kek :(

"takpe la, tak payah makan kek la..." saya sebagai birthday lady kata kan.
pe ada pada kek yg sedap kalau makanan lain semua nya tak sedap, kan?

jgn tak tahu, akhirnya mlm birthday saya ada kek :)
walaupun kecil tapi sedap giler !!!



uolls should try la molten lava cake pizza but ni.
rm9 - rm10 la harga nya. saya terlupa la plak :)
served bersama a scoop of chocolate ice cream...

rasa la kami sekeluarga sesudu sesudu kek cute kecik molek ni :)
puas hati... alhamdulillah!

Photobucket

17 comments:

  1. tengok pun dah terasa kesedapannya tu...

    hai tengok kek lupa pula..selamat ulangtahun kelahiran aida, moga terus dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, berbahagia selalu disamping keluarga tersayang

    ReplyDelete
  2. hepi belated birthday ye!nampak sedap kek, kalau saya tak cukup..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang x cukup.
      tapi tu la, mahal!!!
      ha ha ha :-)

      Delete
  3. Temptingnya lava kek tu...org pantang boleh je makan ni...mihmih 😁😆😆

    ReplyDelete
  4. Selamat hari lahir sis...semoga sentiasa sihat dan ceria selalu di samping keluarga...

    Sedapnya kek tu sis...makan dengan aiskrim mesti tambah sedap kan sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mardiah....
      Sgt nikmat makan kek tu dgn coklat.
      kombinasi terbaik!

      Delete
  5. Meleleh dia punya coklat..
    Yang tengokpun meleleh air liur.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time rasa terus terpikat, azz :-)
      Recommended!

      Delete
  6. terasa di mulut nengok coklat yg meleleh tu..

    ReplyDelete
  7. Eh dok Melaka ya? Kampung husband I kat Melaka.. selalu gak I balik Melaka :)
    Betul2.. Secret Recipe now days dah mahal nak mati..
    before this harga spaghetti meatball belasan ringgit je.. la ni dah RM20+ giler vavi betul! tu belum plus service tax & GST. kalau sesekali tekak teringin boleh lah pergi. Rasa frust giler nak pergi dah semua benda mahal sangat.

    ReplyDelete
  8. Menarik sangat nampaknya kek ni.. lain kali nak try jugalah..

    ReplyDelete
  9. pehh sedapnyaaa! happy birthday kak.. sorry lambat wish

    ReplyDelete
  10. mak ai! saya tergoda!
    lapo terus dibuatnya

    anyway, happy belated birthday aida =)

    ReplyDelete
  11. Happy belatef birthday, Aida! Moga dikurniakan 1 tahun baru yg lebih ceria, lebih bahagia & bermakna :)

    ReplyDelete
  12. *belated,...typo plak

    Ada jugak kek ye...kecil cenonet pun berkat tuh,..semua dapat rasa :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)