Friday, November 13, 2015

MY "LOST CITY OF ATLANTIS"


kekadang bila sampai opis, terhegeh-hegeh mencari kunci bilik.
abis semua khazanah dikeluarkan.
elok aje kunci tu dok bawah skali.
puas selok !!!
kekadang nasib baik jumpa kunci tu.
ada beberapa kali, kunci takde !!!! tak jumpa !!!!
sebab, bwk handbag lain la plak hu hu hu...
maap la kat member, sila la buka bilik guna master key ye :)
kalau umah dekat ok la... ni umah dgn opis 80km. takde makna nya nak balik umah...

maka sejak tu... handbag opis khas utk ke opis saje.
tak nak da tukar dgn handbag lain.
handbag opis tu adalah amat penting.
1001 benda penting (bagi saya la kan) tersimpan di dalamnya.
kalau jalan-jalan dgn anak, haruslah tukar handbag sebab nak isi brg anak la plak.

hi hi hi...

and... org lain kalau mencari benda dlm handbag saya takkan jumpa.
kalau saya ?
selok je tanpa tgk... pasti jumpa ~ most of the time la.

and most of kerja cari-mencari dlm rumah pun ~ ibu la juara!
ibu ni la akan jumpa semua benda tanpa melihat. 
dari dapur pun boleh instruct anak-anak cari kat mana.

ok bye...

Photobucket

15 comments:

  1. kita mak-mak ni..handbag dah macam poket doraemon kannn...hahaha

    ReplyDelete
  2. emm..bgus bt sistem gini..

    mengelakkan tertinggal brg..jenuh nk ptah blik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi tu la cuba sedaya upaya utk x tertinggal brg :)
      kalau tertinggal, susah nanti!

      Delete
  3. Hahahahaha tergimbau memori lak.. Dulu mummy pun cam ni jugak suka bawak tote bag yg besaq2 tu , hbs semua barang mummy sumbat. Pastu bila cari brg tak jumpa. Jenuh! Sejak tu mummy tukaq beg kecik.. Khas boh purse, handset, pen, poket tisu je.. Teratur dan kemas.. Yg opis punya ada beg khas.. Senang.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...
      nak kena gi beli beg kecik la satu.
      utk jenjalan :)

      Delete
  4. jauhnya rumah aida dari tempat kerja..

    jadi mak2 macam tu lah, akak ni haaa kadang2 pampers adelya pun ada dalam beg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. jauh! sgt jauh!
      kalau handbag jalan2, memang ada wet tissue & drypers ijat.
      now masih ada meskipun ijat da start tak pakai drypers :)

      Delete
  5. adoii samalahh! lagi besar beg lagi banyak nak di isi..hehe

    ReplyDelete
  6. Aiza takde banyak beg.. Sebabnya macam tu la.. Tukar beg mesti ada je handpgone atau wallet terlupa.. Senang ada satu beg je untuk ke opis..

    ReplyDelete
  7. tak jadi mak2 hangbag besar gak macam2 ada dalam bag

    ReplyDelete
  8. saya pun beg p opis ada satu khas
    beg jalan yang banyak...hehe
    tapi kadang ade juga macam cari harta tersembunyi...hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)