Tuesday, November 17, 2015

SEPETANG... SEPAGI... DI TEPI PANTAI PADANG KEMUNTING :)


weekend yg lepas...
balik umah emak abah.
abah da janji dgn cucu-cucu nak bwk mandi laut :)
maka ptg sabtu tu, kul 6 ptg dpt la cucu-cucu bercanda di tepian pantai.
kami ke padang kemunting, prefer sini dari area telok gong sana tu.


nurin... syuhada... dan muhammad... yahooooo! yahooooo....!!!
memang da ready bwk kan swimming attire mereka.
memang la happy diorang bertiga ni.
mana tak nya, dari tghari heboh la sebut "nak mandi laut".
aduhai... tak boleh tahan telinga kami ni hah... asyik la tgk jam "bila la nak kul 6 ni"...
"kitorang nak mandi laut"... "lama lagi ke nak kul 6"...

di mana kah ijat ?




ijat my cute boy hanya bermain di pantai.
dia gerun tgk laut yg mcm kolam tak bertepian :)
ayah ijat pegang and tarik ijat ke laut ~ melalak-lalak ijat... hu hu hu :)
takpe la dik... janji bergaya dgn baju swimming tu ha ha ha...




alahai sayang ibu...
lepak dgn ibu aje la ye sayang... main pasir :)


tapi kami dpt enjoy tepi pantai setengah jam aje!!!
kul 6.30 ptg gitu langit hitam... kilat sabung-menyabung !
hujan turun... sib baik sempat masuk kereta.
hu hu hu anak-anak frust jugak ler sebab tak dpt nak enjoy lama-lama.
oleh itu, saya dan mak ngah diorang terus promise ~ "sok pepagi kita repeat ekk"

yeszaaaaaa pagi ahad tu, kul 8 pagi kami da tiba di pantai :)
fuiyoh... heaven!
kali ni kami bwk tikar... boleh la ibu & mak ngah lepak-lepak borak-borak...

ijat diangkut dari atas tilam terus ke tepi pantai ye uolls.
bad mood lagi... berkepit dulu dgn ibu...
masih lagi mamai!






sarapan beli aje... kedai byk da buka.
nasi lemak... ayam goreng... teh o ais :)

samseng nyer anak boy ibu tu hah :)


best...

jadik la ye anak-anak...

so uolls boleh la nanti cuti skola yg start next week, gi la spend duit stay kat padang kemunting, pengkalan balak, kuala sg baru, melaka.
byk la chalet yg ada... sepanjang pantai.
makan minum pun senang nak cari. mcm2 ada! dari pagi hingga ke tgh mlm :)
ada jual gak ikan segar yg baru naik fresh dari laut selat melaka uolls.
sedia kan la duit nyer hi hi hi...

kami x sewa chalet la... umah emak abah 10 minit aje nak ke pantai :)
free of charge hi hu hi hu hi...

hokey uolls... da abis da promot kampung sendiri... sila la ye dtg.
melawat melaka bermakna anda melawat malaysia!

Photobucket

35 comments:

  1. Bestnyer jenjalan.. :D Anw cantekk view...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju ngan mummy. View cantik. Cuaca cantik. Langit cantik :)

      Delete
  2. seronoknyer dpt berkelah tp pantai.....tenang jer rasa, tgk anak2 hepi lg seronok....

    ReplyDelete
  3. alahai ijat..jeles auntie tgk ijat jenjalan kat pantai tau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha meh la aunty teman ijat main pasir :)

      Delete
  4. bestnya..lama dah iza tak pegi jalan2 pantai.padahal rumah dekat je ngan pantai.hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun da lama x lepak pantai, iza.
      mak abah da lama x balik kg.
      bila ada ni, amik peluang la :)

      Delete
  5. wahhhhhhh syoknya...ijat bestnya main pasir pantai...suka la tgk cara u ambil gambar pertama sekali cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tq julia.
      aida pun suka gambo tu.
      nampak ijat & mr.asben :)

      Delete
  6. Bestkan bawak anak-anak main tepi pantai..dengan kena angin lautnya..fuhhhh...lama dah nad tak bawak anak ke pantai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best nad!
      anak2 semua gembira tahap maksima :)

      Delete
  7. bestnye tgk...sy org melaka pun tak pernah g lg..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib gi ni yana...
      releks releks kan minda :)
      tgk laut luas terbentang...
      dgr ombak memecah pantai... chewah!

      Delete
  8. dah lama xp pantai bawa hakimi... padahal bukan jauh punn

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali bwk diorang jijah.
      aida pun da lama x bwk diorang. asyik tangguh!
      kali ni memang nampak diorang gembira! alhamdulillah...

      Delete
  9. Best nya mandi manda pantai.. Senang rumah family dekat pantai, tak payah sewa hotel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah aiza.
      tu pun jarang balik dah skang.
      mak abah stay KL dgn kakak.
      da uzur.

      Delete
  10. Eh.. yang kl tu rumah mil ke? Rasanya yang melaka ni rumah mil ye? Apa pun syok sangatla sebab korang ada kampung yang dekat sesangat dengan pantai.. seronokla buat ativiti pantai bila balik kampung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi....
      melaka ~ umah sendiri. dan umah emak abah.
      seremban ~ mil.
      kl ~ umah kakak but now emak abah aida dok dgn akak. uzur.

      Delete
  11. bestnya.ekin ada kakak ekin duk di Melaka adik ekin ada seorang dia org ajak p sana ekin payah nak p cuti abg xada lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti abg ada, boleh la dtg melaka ekin.
      contact aida ekk.
      aida belanja makan :)

      Delete
  12. saya dah berzaman juga tak ke pantai
    jujurnya kurang selesa dengan tempat open gini..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic... aida demi nak bwk anak2 ku gagahkan juga.
      and kg memang tepi pantai :)

      Delete
  13. Sekali sekala main air begini, best kan...release tension :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes farrah.
      releks... main ombak... tgk matahari terbenam :)

      Delete
  14. Alaa kesian Ijat main kat tepi pantai je,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia takut laut tu.
      bila ombak dtg dekat, dia lariiii... :)

      Delete
  15. seronok dapat lepak di tepi pantai walaupun hanya sekejap

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak-anak dok tuntut janji.
      dpt sekejap tu, diam la diorang :)

      Delete
  16. Bestnya...akak pun dah lama x berkelah tepi pantai

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kak. best sesekali makan nasi lemak tepi pantai :)

      Delete
  17. Replies
    1. jom fiza...
      ni cuti skola, jom la gi pantai :) buat istana pasir gitu ha ha ha...

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)