Wednesday, November 11, 2015

WORDLESS WEDNESDAY : KETAGIH MEDIA SOSIAL = MASALAH KESIHATAN MENTAL !!!


dlm surat khabar sisipan minggu lepas.
Allahu Rabbi... 
kanak-kanak yg habiskan lebih 3 jam hadap gajet mungkin hadapi masalah kesihatan mental dua kali ganda !!!

dipendekkan cerita ~ kawal anak-anak kita.


Photobucket

13 comments:

  1. kanak2 pun boleh terdedah masalah mental :(

    ReplyDelete
  2. gajet atau apa saja, kena kawal penggunaannya. terutama untuk kanak kanak kan

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum adianiez...selamat pagi mama singgah sini...bahaya juga ni...:)

    ReplyDelete
  4. erkkk..serammm... tak nak jadi kat anak2.. moga dijauhkan... harap nya kita ibu bapa lebih memantau aktiviti gadjet depa..kan Aida??

    ReplyDelete
  5. Bimbang bila fikirkan situasi ni. Betul kata Aida, parents kena lebih alert dan kawal anak2.

    ReplyDelete
  6. saya penah cite benda yang sama dalam blog saya dulu
    benda ni memang sesuatu yang membimbingkan
    ramai pakar2 psikologi kanak-kanak dah menzahirkan kebimbangan

    ReplyDelete
  7. Abis penuh laa katil mental spital camni... He He He..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... anak2 ok lg. biasa tgk video yg dh download sbb nk tgk kat laptop ssh. nak main dah xde. selebih2nya dorg still dgn cara lama. amk kertas, conteng2. aktiviti2 biasa termasuk la tgk tv, bergaduh. haha...

    ReplyDelete
  9. Haha.. satu lg penyakit kesan teknologi makin canggih.. rasanya kena ada imbangan, tak nak bg langsung gadjet, kalau bg saya payah sb celik mata je anak2 dh diberi ipad.. tp kena kawal la.. pantau apa diorang buat dan imbangi serta sibukkan diornag dengan aktiviti fizikal yg bermanfaat..

    ReplyDelete
  10. dah lama tak bagi anak2 tengok tab, bagi dorang main permainan yang ada dekat rumah je, bukan apa tabnya satu, nanti berebut 3 beradik lagi haru dengar jeritan bergema ..

    ReplyDelete
  11. Bahaya tu.. Kena pantau anak-anak selalu..

    ReplyDelete
  12. tu la tapi sekarang budak2 dah pndai ckp pun cerdik hihihi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)