Monday, December 21, 2015

NASI BAMBOO SUNGAI KLAH ~ KELASSSS KEKAMPUNGAN NYER :-)

assalamualaikum frens :) ari ni moga semua ok.
minggu ni saya cuti panjang... tak kemana ~ uruskan beli buku skola anak2.
nak balut. tulis nama. cuci baju skola. gosok baju...
in shaa Allah. mau kasik settle semua urusan anak2 bertiga ni.

ni entry akhir pasal holiday ke penang...
on the way back tu, singgah di sungkai ~ lunch :)
entry lama semua di bawah ekk.


rabu tu kami cek out pepagi. bcoz nak tiba di sini awal.
lebih kurang 2 jam jugak la dari seberang jaya tu, drive relaks santai aje...
senang aje kedai makan ni. masuk exit ke sungkai.
dari tol tu, tak sampai 10 minit da sampai kedai nasi bamboo ni :)

nampak sighboard ni, masuk la simpang tu...

lauk-lauk tambahan....
kami amik ayam kampung panggang, kambing panggang, sambal kentang skit, air asam, kuah masak lemak skit...

kambing panggang

ayam kampung panggang

ni la dia nasi bamboo nyer :)
nasi yg dikukus dlm buluh.
kalau beli memang dia dtg satu set gini.
pucuk ubi, timun, telor asin, serunding kelapa, sambal belacan & kari.

kalau tak amik lauk tambahan pun ok dah. cukup lengkap!

ni nasi panggang.
set yg sama mcm nasi kukus dlm buluh tu.


recommended la.
boleh rasa... sgt mengenyangkan.
ijat pun abis sebungkus nasi panggang :)

Photobucket

8 comments:

  1. terliur tgk!

    bagusnya ijat mkn habiss :)

    ReplyDelete
  2. Menarik ni..jarang jumpa kat area KL...

    ReplyDelete
  3. uuuish ohsem ni kak.. pernah dtg kawasan ni skali pegi hotspring tu.. lama dah.. ke ada 10 tahun lepas haaha..

    ReplyDelete
  4. sesekali makan macam ni, memang sedap jugak..
    lain dari yang lain

    ReplyDelete
  5. Nmpk sedap je.. Mnarik pula tu cara hidangannya..

    ReplyDelete
  6. unik tu nasi masak dalam buluh.. lauk pauk nampak sedap..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)