Thursday, December 03, 2015

SAYA NAK KONGSI SATU CERITA TENTANG KITA :)

"There comes a point when you have to realize that you will never be good enough for some people. The question is, is that your problem or theirs?"

kita ni bekerja. kita bergaul dgn ramai org.
kita kena bergaul juga dgn jiran ~ wajib.
saudara-mara apatah lagi... mengeratkan sillaturrahim tu suatu tuntutan dlm islam.
along the way, pasti  / mungkin kita akan terjumpa dgn org yg bermasalah dgn kita.
yes la... tak semua suka cara kita. kita pun mungkin tak dpt nak sesuai dgn semua org.

"No one has the right to judge you, because no one really knows what you have been through. They might have heard the stories, but they didn't feel what you felt in your heart."

apapun khabar angin yg tersebar, perkara yg benar tu kita kena maklumkan.
terpulang kpd org lain nak terima kebenarannya.
yg salah tu plak, kita wajib segera minta maaf... dan lembutkan hati sendiri memaafkan org lain.
cuba sedaya upaya utk senangkan hati org... mudahkan keje org.
sebab kena percaya ~ Allah akan jugak permudahkan kita :)

"Life is short. Cut our negativity, forget gossip, say goodbye to people who hurt you. Spend your days with the people who are always there."

lupakan semua!
ketepikan semua!
mulakan episod baru...
sesungguhnya kematian tu yg paling dekat dgn kita.
bak kata pepatah melayu ~ malang tidak berbau. benar! kita takkan tahu bila ajal akan tiba.
maka... lupa kan yg pahit. berubah! jadi yg terbaik utk org-org yg kita sayang dan sayangkan kita.

"There are times when my greatest accomplishment is just keeping my mouth shut."

berdiam adalah lebih baik dari berkata-kata.
bercakap bila perlu sahaja...


perkongsian.
sharing antara tazkirah jumaat yg saya dengar.
cilok skit info dari episod pencetus ummah ~ da abis dah khamis lepas :)
mudah-mudahan kita semua dpt manfaat.

Photobucket

14 comments:

  1. terima kasih <3
    hehe suka baca benda cemni hihi muhasabah diri balik!
    thanks <3

    ReplyDelete
  2. setuju - mudahkan keje org- Allah mudahkan keje kita.. yang penting kita buat yang betul.. insyaallah Allah datangkan orang2 yang betul keliling kita.

    ReplyDelete
  3. kita takkan dpt puaskan hati semua :)

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas perkongsiannye kak.. :)

    ReplyDelete
  5. Cuba lupakan yang pahit walaupun agak payah...Belajar memaafkan namun memaafkan bukan melupakan...sob sob sob...

    ReplyDelete
  6. good sharing..peringatan yang bagus sangat..:)

    ReplyDelete
  7. peringatan yang sangat baik aida :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...memang bermanfaat apa yang aida share ni.

    betul tu kalau tidak dapat berkata sesuatu yang baik lebih baik kita diam daripada menyakiti hati orang lain kan

    ReplyDelete
  9. Betul tu bercakap bila perlu sahaja.
    Risau kalau asyik bercakap annoying pada orang disekeliling.

    ReplyDelete
  10. Bersama kita memaafkan antara satu sama lain..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)