Mar 14, 2016

CUACA PANAS ~ SEKOLAH MUNGKIN TERUS DITUTUP

mentari kembali sinari pagi isnin kita.
alhamdulillah... hari pertama cuti skola :-)
dpt la anak2 berehat di rumah.
releks... baca novel... tonton tv...

syuhada plak pagi ni masih demam.
mlm td agak teruk juga panas badan dia!
siang ok. mlm x ok :-(
tak bleh tido saya mlm td dok tgk dia. but semua under control.
petua bawang.
petua tuam dgn tuala basah.
maintain suhu rumah nyaman, x panas. air-cond on sepanjang mlm!
kul 1 pagi gitu suhu badan syuhada da kembali normal.
but masih lagi saya usaha utk tuam kepala syuhada dgn tuala basah.

later, before tido, terbaca online pasal ni.
and berkaitan dgn entri saya kat SINI, saya setuju kot.


kalau didapati cuaca meningkat, tak hujan, cuti skola patut diteruskan.
skola ditutup. maybe nanti diganti semula la agar silibus dpt abis on time.
bcoz sian anak2. bakal memudaratkan kesihatan diorang.
kalau la tak ditutup, kegiatan luar bilik darjah kena dikurangkan, kan?


kebetulan abg ipar share plak dlm grup whatsapp.
hmmmm bukan anak2 aje kena jaga2, org dewasa pun kena take note.
kita bekerja kan 8 to 5. kuar masuk opis.
semestinya kena la sentiasa minum air.
syuhada plak demam... aduhai!
moga mlm ni ok la dia. in shaa Allah :)

sama-sama la kita berdoa agar keadaan cuaca tidak bertambah buruk.

Photobucket

10 comments:

  1. Memang panas sangat cuaca sekarangkan kalau ada hujan pun sekejap aje tak terasa sejuk hujan itu pun.

    Di syarikat tempat Mrs. A kerja ini management punya cuti pun telah dibekukan sebagai langkah berjaga-jaga al-maklumlah syarikat pembekal air.

    Pasti haru-biru jadinya andai PIC bercuti pastu air takde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ptg tadi mcm nak ujan melaka ni, tapi tak ujan la :(
      hu hu hu...

      Delete
  2. moga syuhada cepat sembuh..
    hari ni tgh hujan ni skang kat tmpt keje..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dgr kata selangor byk tempat hujan ekk?
      yana kat mana ye.
      hmmmm melaka x ujan pun.
      mcm nak ujan aje. tapi x ujan jugak.

      Delete
  3. Bagos gak kalau kementerian pelajaran pikir lagu ni...tahap kepanasan skng memang sangat2 membimbangkan...pegi skola tapi tak bole fokus nak buat ape kan....

    ReplyDelete
  4. Moga Syuhada cepat baik hendakNYA.
    Risau dengan keadaan anak berada di luar rumah memandangkan kena hadir untuk kelas tambahan di sekolah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. nurin pun ada kelas tambahan kat skola.
      da pesan dah. num air byk.
      jgn byk lari lari ke hape ke.

      Delete
  5. Replies
    1. yes better gitu.
      keprihatinan skola akan dihargai ibu ayah.

      Delete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)