Sunday, March 13, 2016

MAKAN MALAM DI MALAM MINGGU ~ ALA-ALA OMPUTEH GITU!

anak-anak da tido.
tinggal ibu sorang diri ni hah :( dok ngemas umah lagi ni hah.
mr.asben & ijat balik seremban.
syuhada demam, tak kuasa la saya nak bwk dia berjalan kan.

up kan la entry satu ni hah di tgh mlm yg sunyi ni.


ptg tadi ajak dara berdua tu ke jusco jap.
nak beli alas meja makan. sakit da mata saya tgk alas meja tu.
murah aje, beli kan daiso :)
rasa2 da tak berkenan, tukar aje ler...
so di jusco tu kami beli la pizza kat bakery.


sosej mayo... ni baru bakar. fresh from the oven :)
terbaik... murah aje RM15.

and dek kerana malas ibu nak makan luar, ibu pakat dgn anak2 dara, kita makan spageti bolonis jer la.

ni ibu punyer.
ada taburan cheese yg disagat :)

ni anak2 punyer... no cheese la ibu :)

resepi sos bolonis versi aida :

  • tumis 1 bwg holland (potong dadu) dan 4 bwg putih (hiris) bersama 1 sudu mentega. biar sampai naik bau harum semerbak.
  • masukkan meatball dan goreng agak2 sampai masak.
  • then, terus curah masuk 3 tin sos bolognese prego, 2 tin air, 200ml susu full cream. saya masukkan sekali cendawan butang yg da siap dihiris tebal.
  • sos ni saya biar mereneh selama 1 jam dlm periuk ajaib. sos ni kena pekat skit. jgn cair sgt nanti tak sedap.
  • saya langsung tak perisakan dgn garam or gula. sebab rasa nyer da perfect!
  • ada cheese, sagat la skit kat atas time nak makan. bagi rasa lemak-lemak skit yummy...
byk kali da buat sos bolognese ni ~ klik SINI.
but tadi ada kurang ajar skit, tukar resepi :) hua hua hua...


ok babai. mau tidoq zzzzz...

Photobucket

6 comments:

  1. Sedapnya spagetti lagi2 kalau tabur cheese tu.. hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      dia akan ada lemak-lemak cheesy gitu.
      yummy :)

      Delete
  2. Wahh dapnya..nnt lya usha resepi sos akak tu.nak try

    ReplyDelete
  3. Suka sagat letak cheese bebanyak.. ;)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)