Tuesday, March 22, 2016

ONLINE FRIENDS ?


ari ni saya coti. ada hal peribadi nak diuruskan sepanjang ari...
oleh itu, ari ni saya x dpt la blogwalking.
kerana most of the time akan on the busy road, driving.

online friends are real friends too.
yes. agreed.
sape nak sep sep dgn saya dlm bab ni?
bcoz obviously, saya ramai kawan online, tak pernah bersua muka but very close.
kongsi cerita.
kekadang kongsi masalah, kan?

saya pasti blogwalking ke blog frens yg sudi tinggal komen.
dlm x sempat pun, saya sempat kan. tanda appreciate meskipun 1 komen pendek kat mana2 entry saya.
saya jarang pergi ke bloglist yg panjang berjela kat bwh tu hi hi hi...

ada umur panjang, pasti kita jumpa ekk uolls.
satu contoh ~ fida adim... saya kenal online.
then bila saya transfer balik melaka (2010), ditakdirkan her husband = my opismet.
and from there, kami rapat :)
sharing... caring... friends for life in shaa Allah.
alhamdulillah...

and sorang lagi, hadani syahada. now da tak blogging :(
dari online, kami kenal. saya gi umah dia time raya di cheras.
kebetulan dekat dgn umah kakak.
now stay friends di fb. best!

looking forward utk jumpa few others, especially di melaka & seremban.
bcoz dekat. kalau selisih bahu kat mall, senang nak kenal :)

ok bye!

Photobucket

37 comments:

  1. setuju..saya pun rasa macam tu..dengan kawan kat online ni kita tak risau nak bercerita..tapi yang bahaya , yang dekat2 dan depan mata kita ni..uih..silap2 tikam kita dari belakang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt betul la diana.
      aida pun rasa begitu.
      dekat tapi jauuuuhh.
      yg jauh tu rasa sgt dekat di hatiiiii...

      Delete
  2. Alhamdulillah...
    Kdg² dekat mana² pun kita boleh cari kawan...
    dengan online di alam maya..
    terus jadi kawan di realiti :)
    singgah pagi♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes nieyl.
      betul tu.
      kawan biar beribu.
      musuh jgn satu!

      Delete
  3. Saya yg duk umah nie mmg ramai kwn online jer ler... Dgn adik beradik pun borak online jer byk... Huhuhu... Semat bercuti... Hati2 memandu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. one thing aida suka komen hani ni pasal adik beradik tu.
      yes la kita jarang jumpa.
      dgn ada wassap ke fb ke, kita keep in touch everyday kan?
      like it so much.

      Delete
  4. ehh ada nama saya...terharu sesangat aida. yes ktia kenal online. and awak yang ada masa saya dalam kedukaan.saya tak boleh momen itu sampai bila2..moga persahabatan kita berkekalan dan cerita itu tersimpan dengan awak serapi yang boleh.thanks fren

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti aida simpan ketat2.
      amanah tu, fida :)

      Delete
  5. Seronok kan apabila online frie4nds jadi real friends :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.
      aida teringin nak jumpa farrah :)

      Delete
  6. betrul tu aida.. Eyda pun ramai kawan online.. seronok sebenarnya bila ramai kawan nih..

    ReplyDelete
  7. eheheh betui la tu.. kita kawan2 jugak =)

    ReplyDelete
  8. ya.. cik en pun ramai kawan online.. sbb bz keje kan.. dn mls kuar rumah

    ReplyDelete
  9. Sapa sapa pun boleh jadi kawankan Aida tak kiralah online ke idok. Yang penting kena ikhlas kerana Allah.

    ReplyDelete
  10. wlupun aku tak kenal korg aku rasa rapat ... wlupun tak pernah jumpa connection tu kuat kan ... hmmmm

    ReplyDelete
  11. betul betul betul.. online friend kadang boleh jadi kawan yang paling rapat dgn kite kan.. :)

    ReplyDelete
  12. yup..bila selalu follow baca cerita walaupun jauh..tak kenal tp rasa macam dekat je kan..lama juga saya follow adianiez.. ;) :)

    ReplyDelete
  13. Kawan online sy jadi suami sy sekarang.. Hehe... Tak ramai yg pernah jumpa... Ada la dua org kot... Kwan blog yg pernah jmpa kak kathy je la setakat ni... Kwan fb ada juga... Kalau suami byk la kawan online jadi real friends dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mr.asben aida pun pernah jadi kawan online.
      bila jumpa, baru jatuh cinta. chewah!!!

      Delete
  14. Cuti ya...gi mana...hati2 bawa kereta tu...

    ReplyDelete
  15. kadang kawan oline lebih rapat dari true friend

    ReplyDelete
  16. Aida..emailkan JM alamat..ada ole2 for u

    ReplyDelete
  17. ye saya setuju!
    kadang terasa lebih dekat kan?

    ReplyDelete
  18. nak buat kawan ni mudah je, nak maintain jadi kawan tu kadang perlu masa dan tenaga sikit :)

    ReplyDelete
  19. betul.betul cuma kene pandai pilih, kan..
    pppssttt:akak, nnti dh hbis caliph sya inform k. mmg nak sambung qaseh junior dkt rania..

    ReplyDelete
  20. betul sangat..kadang2 kita kenal kawan alam maya ni lebih dekat berbanding kawan realiti..ye la hari2 dok baca kisah depa kt blog kan..as long as kita make friends tak kisah la on9 ke offline yg pentin ukhuwah tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita takde masa nak mengular.
      so, online ni medium terbaik utk berkawan.
      nothing wrong kan ? :)

      Delete
  21. betul tu, saya pun ada beberapa kawan blog yang berhubung melalui whatsapp, alhamdulillah dapat berjumpa kawan2 maya yang baik

    ReplyDelete
  22. Saya pun rasa itu yang menjadikan berblogging ni seronok. Sejak mula ada blog, ramai pulak kawan-kawan baru yang saya dapat. Seronok berbual walaupun jumpa sekali pun tak pernah!

    Yang penting kita ikhlas berkawan, persahabatan yang terjalin pun indah-indah belaka jadinya ^_^

    ReplyDelete
  23. Salam kak saya duk melaka. Hihi boleh la kawan. Saya takde kawan kat melaka sebab ikut suami.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)