Tuesday, April 05, 2016

AIR ASAM BOI ~ HANYA TINGGAL KENANGAN :(


pepagi tadi dok belek phone.
sebab da send image ke wassap da x boleh, meaning memori da full.
kena ler buat pembersihan.
terjumpa la image asam boi ni :)
memori daun pisang... memang sedap giler!


memang masam-masam manis rasanya.
lawas usus kita dibuatnya... buang toksin berlebihan.
tgk tu dia punyer limau kasturi dan asam boi yg tersumbat!
alololo memang menggamit memori kesedapan.
bancuh buat air. amik la sesudu sesudu utk secawan kan.
then limau tu sekali dgn asam boi tu di makan ngap ngap. sedap giler!

malangnya, da not available.
penjual da tak buat ~ ntah nape :(
berbulan da order, tapi tu la dia jawapan nyer.
yg menjual pun anak buah kat opis di melaka.

frust!
saya memang suka membeli produk-produk tempatan gini.
terutama bila yg membuat tu saya kenal, kan.
lagi ler saya support abis-abisan. tapi tu la... da tak jual :(

tu ajer mau citer pagi ni.
mau gi sambung keje.

Photobucket

27 comments:

  1. Ermmm...panas2 ni sebut air yg sejuk nyaman nih, aduyaiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg kuar entry sedih ni hi hi hi...
      sebab kenangkan kalu la ada memang terbaik!

      Delete
  2. terus terliur SA dibuatnya...sabar jer la..hehehehe

    ReplyDelete
  3. Air tu nampak pekat dan likat. Sedapnya. Lagi2 minum time cuaca panas gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia punyer jus tu, su.
      memang pekat likat.
      buat air segelas 2 sudu makan aje perlu.
      memang kaw!

      Delete
  4. ORANG DIET TAK LEH MAKAN NI..TINGGI GARAM..HEHEH..
    TAPI..KALAU DEPAN MATA MEMANG LUPA DIET KE APA..HAHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali, ok kot :)
      kalu selalu jgn...
      kena beringat! kan? :)

      Delete
  5. Terus terliur ni bila disebut asam boi, terasa masam manis tu

    ReplyDelete
  6. macam sedap pulak kalau buat ikan masak stim yer guna asam boi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt la betul tu eliss.
      aida pernah makan skali tau kat klebang.
      at first mcm tak brape kena.
      tapi sedap!

      Delete
  7. sedapnya.. mungkin bekalan barang untuk buat air tu atau tenaga kerja tak ada agaknya aida..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la eyda.
      diorang part time bisnes kan.
      kekangan masa ler tu.

      Delete
  8. aoiiiit x masam ke....kecur tgok

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak. masam masam manis.
      nyaman sgt ni bila minum cik da :)

      Delete
  9. Biasalah produk semusim.. hehhee

    ReplyDelete
  10. rasanya ada je kot resepi dia.. cer google .. cer google.. nanti jgn lupa lak share resepi ye Aida.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai mummy.
      bila time nak membuat nyer !!!! hu hu hu....
      beli senang. terus ilang haus :)

      Delete
  11. Asam Boi makan memang best.. msm2 manis.. yummy!

    ReplyDelete
  12. manis masam sedap ni.kena plak sejuk2 time panas ni memang heaven.pastu kerja mengqado hajat je la.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lawas PK.
      sebab tu bila abis, nak repeat order.
      takde dah ler plak...

      Delete
  13. Replies
    1. memang sedap :)
      hingga terkenang-kenang...

      Delete
  14. amboii sedap sangat nampaknya tu aida, makan dengan limau dan asam boi tu pasti menyelerakan

    ReplyDelete
  15. Tengok pun boleh jadi terliur. Sayangnya alahai dah tak buat lagi pulak. Kalau dapat minum dalam cuaca panas macam sekarang ni aduhai nikmatnya!

    ReplyDelete
  16. Kecur air liur dibuatnya kita weyh....tak pernah jumpa air Asam Boi cengginilah Aida ....

    Itulah bisnes Melayukan.....tak tahan lama

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)