Tuesday, April 12, 2016

BOBOIBOY KUTIP RM16 JUTA :)


tadi baca harian metro...
amik tau skit berita2 terkini dlm luar negara :)
minat nak share keratan akhbar pasal boboiboy ni.
alhamdulillah, sukses kutip RM16 juta selepas 40 hari ditayangkan.
ni bakal menaikkan semangat para karyawan filem animasi tempatan utk menghasilkan yg lebih baik.

kalau nak compare dgn animasi omputeh ke, jepun ke, memang la diorang lebih cantik.
but, kita pun bakal ke arah tu.
usaha lebih skit la kan, baru la sukses...

rumusan dari keratan akhbar tu, filem yang sukses dpt juta-juta ikut ranking :

  1. Polis Evo : RM18 juta
  2. The Journey : RM17.28 juta
  3. Munafik : RM17 juta
  4. BoboiBoy : RM16 juta
  5. OlaBola : RM15.85 juta
  6. KL Gangster : RM11.74 juta
  7. Ombak Rindu : RM10.9 juta
  8. Hantu Bonceng : RM8.53 juta
  9. Ngangkung : RM8.18 juta

saya lom tgk Munafik & OlaBola lagi nih! hmmmm...
till then, babai :)

Photobucket

28 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.
      mostly parents gi sebab anak2 desak hi hi hi :)

      Delete
  2. tak kesempatan nak tgk boboboi... dh abis ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm rasa nyer mcm da abis kot, sheila.
      aida x pasti la plak.

      Delete
  3. munafik pun saya tak tengok lagi..ola bola dah tengok..selalunya saya ni tunggu keluar kat astro 1st je baru la dapat tengok..;lambat sikit dari orang lain..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu diana.
      sama jugak kualiti nyer kan :)
      aida boboiboy ni gi panggung krn anak2. especially ijat.

      Delete
  4. Kalau dah anak dara kakak yg dah remaja pun pergi menonton Boboiboy ni mana tidaknya. Sebab kalau kita perhati nak bawa anak pergi mak-ayah kena menonton sama. Itu yg rate dia tinggi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni saya tak boleh tak setuju, kak.
      pengaruh anak2.
      parents kena ler follow kan.
      mostly kawan2 aida sini pun gi sebab anak2.

      tadika ijat siap buat rombongan tau kak.
      40 anak2 tadika dgn 7 org cikgu.
      mana pernah tadika buat rombongan gi tgk wayang?
      mau nyer parents benarkan :) hi hi hi...

      Delete
  5. Serius ni, takda satu cerita yang tersenarai pernah saya tengok. Anak-anak adalah tengok Boboiboy tapi dengan mak saudara dan sepupu-sepupunya.

    Baguslah kalau filem kita makin lama makin bagus dan tinggi jualan tiketnya. Nak harapkan filem-filem David Teoh aje rasa macam tak tahulah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya kurang minat filem david teoh.
      sgt kurang minat.
      bagi saya citer budak-budak sgt!
      ok tu ok but utk diri saya kurang ok.

      Delete
  6. baca juga tadi.. tak sangka kan boleh catat jumlah yang agak tinggi..

    ReplyDelete
  7. Tahun ni asyik melepas je nak tgk wayang..masa nak tgk ola bola...org bukan main ranai..ni br dpt tgk beli kat astro je huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. boboiboy ni pun ramai, kak.
      mr.asben aida beli sehari sebelum.
      penuh panggung!

      Delete
  8. tu laa.. mmg pergi mana2 semua ckap citer boboiboy ni best.. tapi saya masih tak berpeluang nak tengok lagi... ntah bila nak keluar tv atau beli CD je... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu astro first ko.
      tak lama lagi la kuar nyer tu :)

      Delete
  9. boboiboy best! memang layak dpt kutipan banyak camtu

    ReplyDelete
  10. tak tahu bila la dapat tengok cerita boboiboy

    ReplyDelete
  11. wah..hasil kreatif animasi anak melayu..bangga bangga

    ReplyDelete
  12. boboiboy..kak yan paling suka adudu..walaupun kotak tetap comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka papa zola... kebenarannnnnn :) ha ha...

      Delete
  13. Wah terbaikkkk :D Zarith tak tengok bobobi sebab Zuyyin dan Zayra pun tak tengok huhu

    ReplyDelete
  14. Nk bw anak tgk..tp byk.pawagam dh tak tayamg lagi. Kene g pawagam yg besar sket kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiye. kat sini pun aida x pasti,linda.
      ada lagi ker tak.

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)