Wednesday, April 27, 2016

FOREST CITY ~ MALAYSIA MY SECOND HOME

salam frens :)
agak ketat keje minggu ni.
but best bila berkeje dlm cuaca yg sederhana baik.
melaka & seremban = hujan turun. alhamdulillah...
moga keadaan ini bertahan lama la skit.
membasahi bumi yg gersang!
bila keje ketat, akan jarang la nampak aida di dunia blog ye.
hi hi hi... mlm-mlm baru bleh lepak blogwalking... in shaa Allah.
nak sambung kisah forest city ~ part 1 di SINI :)

ni map yg dipamerkan.
kalau diperhatikan, forest city ni antara malaysia & singapore.
yg saya letak anak panah merah besar tu.
ingat kan hanya 1, rupa nyer 3 pulau daratan baru akan dibuat utk pembangunan forest city.

ni adalah gambaran awal forest city.
memang la wonderful...
ada international school sebuah akan dibina.
antara bandar akan dihubungkan oleh keretapi.






skit info yg saya snap dari dinding kenyataan.
nak elaborate panjang, rasa nya dari image atas tu frens semua dpt da info lengkap :)
tak reti and tak mampu nak komen hi hi...
secara pendek nyer, ia adalah satu pembangunan yg mewah, kan?
and utk bukan warganegara menjadikan malaysia sebagai rumah kedua.
memang terbaik la pe yg saya tgk.
memang saya tak mampu la nak beli ha ha ha :)

apapun, bangga la dgn perkembangan jb, tempat kelahiran saya.
hi hi hi... kita lihat lagi beberapa tahun ye ~ forest city :)

Photobucket

8 comments:

  1. Wah...best la Aida kerja kompeni besar macam ni....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah semakin pesat membangun...

    ReplyDelete
  3. ain pun blogger dari jb jugak. hehhee.

    ReplyDelete
  4. Wow hebat ye forest city ni.memang patut pun bangga..bukan sekadar bangga jadi warga johor..tp sbb company aida yg manage ni kan..

    ReplyDelete
  5. Gitu.....tq Aida bagi info, kalau tak mmgvtak tau ni hihi.... so maksudnya Forest City ni dlm jajahan tanah Johorlah ek...mak pun bangga jugaklah kalau cenggitu walaupun org Muo hihi...

    ReplyDelete
  6. Oh, orang Johor juga rupa-rupanya! Samalah kita ya!

    Masa tengok entri ni first time, saya baca tajuk dan skrol gambar aje. So, balik terus cerita kat hubby ada Forest City ni Johor. Hubby kata tak siap lagi. Saya bermati-matian kata dah buka sebab ada blogger tulis pasal tu!

    Itulah padah kalau tak membaca, main tangkap muat aje faktanya! Jadi saya datang balik nak tahu apa cerita tentang Forest City ni ^_^

    ReplyDelete
  7. macam-macam ye kat jb skang..lama tinggal jhr dah..huhu..2006-2012 kat sane..hehe

    ReplyDelete
  8. mampu tengok je nampaknya saya..hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)