Tuesday, April 26, 2016

IKAN BAKAR PARAMESWARA ~ HARI ISNIN TUTUP :)


kisah hujung minggu.... throwback last 2 weeks.
kami dinner di sini. da lama tak layan menu seafood...
before maghrib kami da ke sini. konon nak elak ramai org.
hmmmmm sampai aje = full house i tell u!
kena la tunggu... mencari-cari tempat kosong.

ada diberikan sepinggan buah bila kita dok di meja, kudapan sementara tunggu makanan sampai. 
bukan free ye. rm4 sepinggan.
kalau tak nak, just inform aje pada yg anta tu.

alhamdulillah, dpt meja tepi laut.
indah... happy anak-anak dara :)

sini memang style makan seafood dgn nasi lemak.
nasi lemak yg memang sedap! 80 sen sebungkus...

da tersedia kicap cili dan air asam di atas meja.

bila da lama tak makan sini, naluri keinginan tu membuak-buak.
itu nak... ini nak... tapi, sabar ye aida, sabar...
karang end up tak abis makan, rugi!
and sesungguhnya membazir tu amalan syaitooonn.

sotong sambal

kailan ikan masin

kerang bakar

siakap stim

ikan bakar parameswara ni di antara tempat top di umbai, melaka.
kalau ada function ofis, surely kami akan reserve sini la.
special price? sama je harga dgn tempat-tempat lain... sebab, faktor tempat :-
  1. luas
  2. tepi laut
  3. bersih
walaupun luas, memang sentiasa full house.
so uolls, mana-mana nak dtg makan sini, sila la buat reservation ekk.
sila dail 06-2616106.

ikan bakar parameswara = registrant gst ye :)

itu aje sharing ari ni :)
jom dtg jalan-jalan melaka.
melawat melaka bermakna melawat malaysia... chewh!

Photobucket

18 comments:

  1. Assalamualaikum Aida...nampak mengancam sotong tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. feveret famili.
      sotong sambal wajib ada :)

      Delete
  2. wah sedapnya..bila2 pergi melaka boleh singgah tu, bila pun tak tahu la

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap semua menunya..dah tempat top mesti makanannya sedap kan.lama dh tak ke melaka..dh 7 tahun rasanya.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah tu.
      kena la dtg sini nanti cuti skola :)
      eh tapi PKutu nak bersalin dah kan?

      Delete
    2. Itulah lepas bersalin Insyaallah dok planning juga nak ke melaka..harapnya termakbul la..jalan2 bercuti dengan baby ni faham2 ajelah.huhu

      Delete
  4. Memang sedaplah makan Aida..
    Sambil melayan hembusan angin dari laut tu kan..
    Akak suka sambal ikan bakar Umbai ni ..
    Sedap sangat kat tekak akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kak.
      sama la kita.
      ada byk tempat lain.
      but aida suka di sini :)

      Delete
  5. erm..bestnya.kalau asyik penuh je kompem la sedap makan tempat ni..

    ReplyDelete
  6. amboiii tertengok petang-petang mcm ni terus berbunyi perut!

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap terutama siakap stim! Boleh terjah restoran ni bila ke melaka nanti :)

    ReplyDelete
  8. Emmm, sedap nyer... Kalau ke Melaka, boleh ler singgah nanti..

    ReplyDelete
  9. Lama dah tak ke umbai makan seafood :)
    Terliur tgk hidangan2 tu.

    ReplyDelete
  10. Memang Fofular kedai nih!
    Orang Melaka mesti tahukan

    ReplyDelete
  11. Mengancam lauk hidangan. Dah lama rasanya tak makan kerang rebus/bakar. Tetiba aje bila tengok gambar jadi teringat-ingat, terindu-rindu jadinya. Haruskah beli kerang dan rebus sendiri aje dulu? ~_^

    ReplyDelete
  12. pernah makan kat sini...ok la harganya...murah pun murah...tp kat sini memang ramai orang..stress kadang2

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)