Apr 13, 2016

MEJA BELAJAR IZZAT YANG BARU :)

kalau pagi ahad kami di city park s2, ahad ptg tu kami jalan2 di mydin melaka plak.
yes la, nak beli skit brg dapur utk main masak2 seminggu kan :)
terjumpa plak meja belajar yg sesuai utk ijat.
terus ler beli... tak ler ijat nanti buat homework kat atas lantai kan. selesa la ada meja kerusi.

ada da meja sebelum ni.
meja syuhada. tapi...
kaki meja tu da patah sebab ijat angkat & baling ke lantai!!! ntah dari mana ijat dpt kekuatan time tu. syuhada sakat dia, dia baling meja tu kat syuhada hu hu hu...
selama 4-5 tahun meja tu wujud, elok aje.
tak sampai sebulan turun kan kpd ijat ~ musnah! hu hu hu...

anak bertuah yg happy dpt meja kerusi baru.
siap lepak atas kerusi baru lagi dlm troli :)

tak lama lepas tu, dlm 30 minit kot, owner meja kerusi baru da ngantuk!!!
ha ha ha sempat la si ibu ni snap gambo ijat yg terlelap kat troli mydin.
pastu mr.asben dukung, dpt la ijat lelap kan mata yg berat tu.

tak terhenti di mydin aje, pastu kami terus ke jusco ayer keroh plak.
dinner kat situ.
abis dinner, naik atas jap gi beli kasut skola kakak2 di bata. ijat layan mainan...


naik keretapi bersama ibu :) dan kak syuhada...

sampai rumah terus set up meja...
letak atas karpet boboiboy ijat.
sesuai !!!

meja RM55.90.
kerusi lupa plak nak tgk harga.
but kos set meja kerusi tu tak sampai la RM100 :)



belum mandi, terus buat homework tu :)
anak oh anak... moga jadik cerdik pintar ye ijat.
da ada meja kerusi baru, tak nak learn, memang kena piat telinga dgn ibu la hu hu hu...

p/s : moga meja ni lama la jangka hayat dia :)
        kalu ijat balik lg, memang ibu suh ijat homework kat meja makan ajer la nanti.


Photobucket

12 comments:

  1. bestla dia dah ade meja blaja sendiri~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jugak yana.
      meja kakak2 tetap menjadi sasaran :)
      atau pun ijat paksa kakak dok kat meja dia...

      Delete
  2. Comelll.. Kalau anak daku, mau disusunnya kereta mainan dia atas meja tu, haha~~

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. yes. ok la.
      nanti besar skit beli lain :)

      Delete
  4. lebih semangat ijat nak belajar lepas ni..

    ReplyDelete
  5. ni kakak dia nak share dia bagi tak?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk angin dia, sal.
      kekadang ok. kekadang tak ok :(
      sabo ajer la...

      Delete
  6. khusyuk betol dia belajar..excited dpt meja baru..hihi

    ReplyDelete
  7. Semangat ijat ya ...terus nak buat homework hehe

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)