Tuesday, April 19, 2016

RESTORAN SUP TULANG ZZ & GERAI MAKANAN KACANG POOL HAJI ~ WAJIB !!!

da mlm ni hah baru sempat nak up entry makan-makan :)
ni sambungan kisah jjcm jb di SINI.
memang nyer 2 tempat ni menjadi keutamaan utk saya.
wajib pergi... di samping gi ke tempat lain jugak.

ada da few cawangan restoran ni.
but saya suka ke sini, jalan petrie.
lgpun sgt dekat dgn thistle johor baru.
10 minit kot gitu, bagi saya yg tak brape tau jalan la :)


memang la marveles.
berkali dtg, tetap menambat jiwa kalbu saya.
sungguh mantop!!!

anak-anak dara order nasi ayam penyet.
pun not bad tau. sedap sambal nyer...




telor tu hah ~ terbaik tercantik!

roti yg garing!

gaul gaul gaul... and cicah roti :)
ya Allah, nikmat!

tak lupa order ais kacang terkenal jb ni.
kat sini juga.


ni bukan kali pertama kami makan sini.
yes la, saya kan keje jb dulu lebih kurang 10 bulan.
and entry lain saya pasal restoran ni ~ kat SINI ekk :)
next jb entry, maybe pasal danga bay or forest city...
mau gi upload gambo dulu.


Photobucket

15 comments:

  1. Saya yang orang Johor ni pun belum pernah sampai ke sini. Tapi kacang pool tu saya dah makanlah, kat Presint 9, Putrajaya aje!

    Mengancamlah Restoran ZZ Sup Tulang tu, dah banyak kali saya baca. Kalau nak JJCM kat JB ni kurang-kurang kena pergi 3H2M ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt la betul tu. 1 mlm di jb tak sempat!
      ni pun last minit plan, MD.
      saje saje...

      Delete
  2. hadoi aii nye lah pun..sedapnyaaa.....dah ramai bagitahu makan kacang pol kat sini sedap lagi melazat kan..tapi tak berkesempatan lagi ..Inshaallah nak pegi juga nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat melaka ada few tempat jual kacang pool.
      tapi tetap yg larkin punyer ni menjadi igauan aida.
      terbaik setakat ni!

      Delete
  3. Masyaallah kecuq ayaq liuq cheq tengok tau Aida...selalu kalau gi JB makan kat Singgah Selalu jerlah sebab tak biasakan.....tak tau pulak tempat makan lain....

    Kurang suka mee rebus tp bila nampak ada gear box tu wala weh....ngences mak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. carik singgah selalu ari tu.
      tapi tutup sementara.
      tak tau nape.

      Delete
  4. nanti upload gambar danga bay..nak tengok gamnbar danga bay yang sekarang...heheh

    ReplyDelete
  5. kikiki...betol la tu dik dah dekat sangat dengan hotel yg korang duduk tu...rugi la kalau tak singgah kan...akak kalau makan sini wajib amik sup tulang...mee rebus akak tak berapa nak suka sangat...time lalu bawah terowong kecik tu seram kan...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kak!
      gerun!
      rasa mcm end of the road ajer tau.
      sib baik pernah dtg, tau la kan di sebalik tu ada makanan sedap ha ha ha :)

      Delete
  6. Nmpk gmbr last tu je..sdapnyaaa..

    ReplyDelete
  7. rasa nak masuk keter buat road trip JB sekarang jugak..kacang pool sedap woo

    ReplyDelete
  8. adoii sedap tu, entah bila dapat ke jb agaknya nih

    ReplyDelete
  9. Terliur tengok kacang pool dan ais kacang tu!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)