Wednesday, April 13, 2016

RIADAH DI CITY PARK SEREMBAN 2 ~ OHSEM :)

ari ni ari rabu.
alhamdulillah, cantik sgt cuaca ari ni. ptg nanti mau kuar opis, kerja luar.
sesuai sgt la dgn cuaca, moga tiada gerimis diundang :)

throwback session yer uolls.
tak jauh sgt, pagi ahad lepas ajer. bwk anak2 riadah di city park s2.
before this pergi dgn opismet aje. kami ada sessi riadah kat sini sometimes.
da lama nak ajak mr.asben, and akhirnya sukses :)

memang ceria abis kanak-kanak bertuah bertiga ni :)
time diorang melepak sini dgn ayah nyer, saya gi senamrobik kat padang belakang tu hah.
dpt la kuarkan peluh skit-skit :)
best!

satu ajer yg kurang berkenan kat sini, gagak terlalu byk.
and merata-rata ada taik nyer. agak kurang bersih la. and berbau!
but, tu la... tak boleh la nak halang-halang makhluk Allah ni kan.
redha ajer la dgn kehadiran gagak-gagak tu.


mr.asben gi beli roti ni utk bagi ikan makan.
memang ada dijual.
mr.asben memborong roti ~ kenyang ikan-ikan tu :)

excited ijat nak amik sebungkus roti, ibu plak sibuk nak amik gambo hu hu hu.
bengang ijat :) ha ha tu yg x nak senyum...


alhamdulillah :)

kakak nurin yg cantik bergambo jap...

ni plak sessi bagi makan kura-kura...
kat sana tu kura-kura tak dpt makan, sebab ikan-ikan amat la ganas.
kura-kura ditepis-tepis nyer. tak dpt la makan roti.
so, mr.asben beralih ke sini... aman damai kura-kura semua makan.

taman ni bersebelahan dgn masjid rashid husin (rhb tu kan?)

then, abis sessi bagi makan ikan dan saya pun abis dah senamrobik, kita gi lepak taman permainan.
time ni da tak ramai org dah. kul 10 dah kut time ni :)
aman damai skit la nak main buai.
izzat memang happy dpt main buai. suruh kita hayun dia laju-laju plak tu.





a perfect place utk riadah.
mcm2 ada kat sini... and nak jogging pun luas.
kalau 2 round tu memang da lencun ler baju kita berpeluh.
ada tempat permainan anak-anak.
ada jugak tempat org dewasa exercise...
ada basketball court... ramai yg main plak tu. lupa nak snap gambo.
ada tandas yang berdekatan ye :) jgn risau.

yg di seremban pasti da tau da pasal city park s2 ni.
sesiapa yg dtg holiday nismilan, elok sgt la dtg sini sesekali :)

Photobucket

9 comments:

  1. wahhh bestnya dapat beriadah ni petang2 kan

    ReplyDelete
  2. alamak cantik... tempat sya paling dekat setia alam tu,tapi tak berapa cun la tempatnya,takat nak jadi trek larian/joging boleh la... paling jauh shah alam ,seksyen berapa tu.. T_T..

    ReplyDelete
  3. Baguslah kalau disediakan tempat begini Aida
    Jadi bila pergi boleh satu family terus. Pilih aje mana yg ada kesesuaian utk diri masing-masing.

    ReplyDelete
  4. banopak selesa tempat tu untuk riadah dengan anak2..

    ReplyDelete
  5. cantik dan best tengok tempat tu..

    ReplyDelete
  6. bestkan berkelah dengan family..happening..

    ReplyDelete
  7. Yang ini bukan taman dinosaur tu ya? Beberapa minggu lepas saya ni ke Seremban sebab nak pergi taman dino tu. Punyalah cari basah ketiak (tipu aje, dok dalam kereta beraircond, mana ketiak sempat basah!) Dah sampai, tengok-tengok kena park kereta kat bawah yang tak rasa macam selamat aje sebab masa tu kereta saya aje yang ada. Kena panjat bukit nak naik ke atas. Kereta tak boleh naik sebab ni taman perumahan baru. Last-last kita orang cancel. Kita orang 'picnic' dalam kereta sambil jalan-jalan sekitar bandar Seremban buat cukup syarat! Masa itulah tak tahu mana nak pergi kat Seremban!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)