Monday, April 11, 2016

SATAY AYANG PANTAI, SEREMBAN :)

salam uolls :)
last weekend, bermlm umah mak mertua di seremban.
as usual, mlm minggu kami akan makan luar, bwk mak makan-makan sesekali.
kali ni mr.asben belanja satay kat jalan pantai ~ Satay Ayang Pantai.


mudah aje nak sampai sini.
dari ampangan, lepas aje trafik lights kat pasar ampangan tu, terus himpit ke kanan.
sampai trafik lights, masuk kanan. ke arah highway KESAS nak ke kajang.
terus hingga jumpa deretan rumah kedai di sebelah kiri kita.
ada 7eleven dan klinik 1malaysia.
kedai nyer hujung sekali.
kedai kecil, tumpang satu restoran mamak.
mcm satay ada tau.
mlm tu yg not available hanya satay arnab & satay pedal ayam.

satay ayam :)

ni kombinasi beberapa satay in a plate...
satay telur puyuh, satay tulang, satay tongkeng & satay daging.
skit-skit jer kami order, nak merasa :)


nice... kuah kacang nyer amat la sedap :)
boleh terbayang berada di pagi raya gitu.
recommended la utk semua frens. kalau yg dok seremban, confirm tau punyer la tempat ni.
harga pun ok ok ajer la. harga standard secucuk satay di thn 2016 :)
80 sen hingga RM1.80 sebatang yer uolls.

nasi impit nyer ada byk saiz...
berbeza harga dari saiz S hingga XXL :-)


balik dari makan-makan, kami lepak tgk tv.
izzat as usual melompat-lompat, riuh-rendah kan umah nenek.
buli kakak :) ha ha ha...
and tersentuh hati saya bila...

first time izzat main dgn rak bawah tv tu.
nenek izzat susun album gambar, Quran, kitab kat situ.
izzat amik satu, and...

nampak tu? dgn jari nyer yg genit tunjuk sambil mulut nyer terkumat-kamit baca.
hu hu hu hu...
yes, memang x la elok lagi izzat membaca nyer.
cakap pun masih pelat kan.
but the way dia duduk and gaya nyer tu sgt buat saya tersentuh.

alhamdulillah...
kenyang makan satay sedap.
ditambah dgn pe'el izzat yg menyentuh perasaan... ibu tido dgn lena mlm tu.

p/s : next week start program tahfiz muda di astro oasis, kan?
        sgt la saya nak tgk in shaa Allah.
        berdoa tiap hari agar salah sorang anak saya jadi hafiz / hafizah.
        dpt tiga-tiga org sekali ~ syukur alhamdulillah :)

Photobucket

12 comments:

  1. sedap nyer la hai satay..tertelan plak air liur!

    ReplyDelete
  2. sedapnya satay..peberet kita ni tau ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ler kita.
      sesekali makan and memang sedap, alhamdulillah :)

      Delete
  3. amboii sate tu nama dia...bukan main lagi kan ..hihi ...alhamdulillah semoga izzat membesar menjadi anak soleh ye..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn... tq :)

      tu la pasal. nama nyer romantika gitu...

      Delete
  4. sedapnya satay terliur tengok ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap, ekin.
      especially satay ayam & daging.

      Delete
  5. sedap ye..kat dengkil pun ada 1 kdai satay marvelous..huhu..

    moga semua anak2 kita jd anak yg soleh & solehah~

    ReplyDelete
  6. Lama tak makan satay. Tapi dari KL nak ke Seremban itu adalah agak jauh kalau setakat nak makan satay aje :)

    ReplyDelete
  7. subhanallah..sejuk lihat anak kecil beria ia membaca ayat quran..moga lembut hati terima ayat alquran..amin

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)