Monday, April 18, 2016

THISTLE JOHOR BAHRU ~ 2 HARI 1 MALAM

salam uolls :)

mau citer kisah holiday kami ke jb last weekend.
yes, 1 mlm saje... sebab hanya nak makan-makan dan utk anak-anak splash dlm pool jer.
ni kali kedua kami stay di thistle jb.
first time, 3 thn yg lepas ~ di SINI citer nyer :)
byk beza... jb skang dan jb dulu amat la berbeza!


skit info tentang thistle ye...
date saya gi : 15-16 april 2016
room type : deluxe king size bed (non-smoking floor)
govt rate : RM310 nett (inc. 2 breakfast) ~ tambah 2 breakfast for nurin & syuhada RM30 each and total paid is RM370
at first saya surf jugak websit trivago, agoda, cuti.my, etc...
utk dpt kan best price utk 1 mlm ni.
semua nyer paling murah RM400+ (exc. breakfast tau!).
so, amalan biasa saya ialah call direct hotel utk reservation.
and dpt la RM310 nett tu. ok la. include breakfast anak-anak dara = RM370 nett.
still lebih murah dari all those websites.





view hadapan thistle da berubah...
boleh klik again entry lepas di SINI.
kagum dgn pembangunan di jb after 3 years, hasil sentuhan the royal family kot :)










compare dgn last 3 years, bilik kami kali ni bigger and better :)
yes la, sesuai ler dgn anak-anak yg da bertambah dewasa kan.
cukup ruang utk ijat running and jumping...

luas kan katil nyer?
saya tido dgn anak-anak bertiga atas ni. alhamdulillah...



layan kartun dulu. 
ayah nak rehat kan badan... solat... and baru kuar lunch.

aktiviti utama, anak-anak mandi pool.
yes... salah satu sebab saya kembali stay di thistle ialah sebab pool nyer sgt besar and selesa.
and yg paling best ~ kami saje yg ada kat pool tu ptg jumaat tau.
after 6 ptg, baru la 2-3 family dtg meramaikan :)
memang ler best!!!

nampak tu... kosong!

yahoooooo... mudah nak pantau. hanya ada anak-anak saya jer :)

izzat sedang warm up :)
nampak tak signboard PLEASE DO NOT SLIDE tu.
dulu boleh slide kat situ ke bawah. now cannot! frust anak-anak dara saya hu hu hu...

papan tu dibawa utk izzat.
tapi tu la, kakak-kakak teringin bebeno nak pakai nyer :)


turun ke pool yang lebih dalam...
tak brape risau sebab kakak-kakak pandai berenang.
izzat ada pelampung tgn :)









pada saya, puas la anak-anak release tension dari awal thn tak holiday.
walaupun 1 mlm aje, but mencukupi la. pool tu mcm kami punyer!
tiada batasan utk mandi di mana pun... memang tiada gangguan. ibu pun senang ati :)

again ~ recommended stay sini.

Photobucket

16 comments:

  1. wah..walau duduk jb ni,tak pernah lagi menjejakkan kaki ke situ..just lalu je kat situ..apa pun pool dia memang bestkan,sebab besar..lagi tak ramai orang,lagi best

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. aida suka stay sini. sesuai :)
      bab pool nyer tu yg paling memikat hati aida.
      luas!!!

      Delete
  2. La walk in lg murah ye..beat hotel ni..nk msk wistlist

    ReplyDelete
  3. memang best kalau pool ada kita anak beranak je..senang nak jerit kat anak2..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang la benar tu diana.
      memang suara aida jer berkumandang kat situ ha haha...

      Delete
  4. akak selalu makan cucuk2 kat depan hotel ni..bermalam tak pernah sebab akak takut memalam mak mentua datang bawak cangkul...hahaha...ade gile nak tido hotel sedangkan umah MIL kat pontian sana nun je...eh! takpi makan ZZ sup tulang ke? dah dekat sangat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure la ke zz kak.
      lom up entry lagi :)

      Delete
  5. Dengan harga begitu, sangat berbaloi dengan keadaan bilik yang besar dan hotel yang cantik. Boleh consider duduk di hotel ni if ke JB nanti. Tak pernah pergi JB. Hii

    ReplyDelete
  6. Saya pun suka Thistle ni sebab swimming pool kecil sikit dari size Olimpik ^_^ Bolehlah berangan-angan macam perenang negara kononnya. Bukan sayalah, anak-anak dan suami. Tapi, Thistle yang kami pergi tu di PD. Yang JB punya memang belum pernah sampai lagi.

    Wah, untung dapat govt rate! Kami selalunya paling murah pun RM430++ aje.

    Kalau pergi time orang tak ramai, memanglah best. Rasa macam seluruh hotel tu kitalah ownernya ^_^ Tapi itulah, takut pulak kang tidur malam. Hehehe!

    ReplyDelete
  7. bestnyaaaa....bagus juga tips ni kena call hotel book direct lagi murah rupanya...thanks Aida

    ReplyDelete
  8. Perasan jugak hotel masa gi JB dulu....Yelah bedt jugak duk hotel sambil rehat rehatksn minda kan....

    Cantik dan selesa, setanding harga dialah....
    Camne boleh lebih murah dpd semua tu agen tu pulak ek?...selalunya lebih mahal kan...
    Rezeki tu Aida namanya....



    ReplyDelete
  9. Bestnya tak ramai orang! Puas budak2 tu mandi macam kolam sendiri kan :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)