May 24, 2016

DETIK-DETIK YANG AKAN JADI MEMORI MENCUIT KALBU SI IBU AYAH :)

assalamualaikum...

ari ni cuaca amat bagus.
pepagi tadi hujan ribut! takut! start kul 4 pagi tu saya da tak lena tido.
dgr bunyi angin yg menderu kuat, aduhai... intai-intai la pintu. memang ribut kuat!!!
dok pk camne ler karang anak2 nak gi skola?
camne ler karang nak drive gi keje kat highway?
jgn la ribut ribut sgt... alhamdulillah dlm kul 7 pagi tu semua ok.
hanya hujan turun renyai gitu.
kebetulan saya puasa ari ni :)
memang terbaik ler cuaca gini, kan... alhamdulillah.

kartun-kartun ni lalu kat wall fb saya.
suka plak nak share :)

dlm konteks ni, saya terpaksa bagi kredit kat my beloved mr.asben.
time anak2 kecik, mr.asben yg paling pakar bab di atas.
most of the time anak2 akan tido di bahu dia.

ni la masa terbaik. terutama time dlm pantang.
time anak sulung, nurin, aduhai... nurin kuat nangis.
tak boleh bising skit, mesti dia terbangun.
sampai skang pun, bila ijat tido ajer, ligat la saya buat perkara2 yg tak boleh buat time ijat sedar :)
kakak2 da pandai jaga diri sendiri...

hmmmm ijat memang gini!!!
siang hari ijat skang free diaper.
mlm before tido memang dipakaikan diaper, mandi skit kasik segar badan.
selesa nak tido la...
siap aje, terus dia berak!!!!
aduhai... bikin panas!!!

hmmmmm... selalu sgt!

yg last skali ~ tu la saya... "nape la korang cepat besar?"
sedih hati ni... da takde baby baby dlm umah.


indah...

bagi frens semua yg lom dikurniakan anak, aida mendoakan uolls akan segera dpt menimang cahayamata.
melalui semua di atas dgn gembira.
jgn putus asa. teruskan berdoa. tawakal :)
aminnnn....

ok bye!

Photobucket

5 comments:

  1. Moment-moment terindah bila punya anak..
    Best...

    ReplyDelete
  2. Biasalah Aida....anak anak ni mmg banyak kerenahnya. Sabo tak sabo jerlah kita mak ayahnya nak menghadap perangai diaorang tu. Bila diaorang dah beso ni tak ingat dah camne penat lelahnya jaga diaorg dulu dulu...

    ReplyDelete
  3. moment2 indah indah seorang ibukan..tetiba cepat benar anak2 membesar

    ReplyDelete
  4. Lain anak lain kerenahnya kan..tapi tanpa sedar cepatje mereka membesar

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)