Thursday, May 19, 2016

JUST NICE COFFEE HOUSE ~ DSUMLICIOUS :)

assalamualaikum :)

br lepas bekfes di pantry, alhamdulillah... kasik up satu entry jap.
entry jalan-jalan carik makan.
ahad lepas, ptg, before carik hadiah hari guru utk anak-anak, saya bwk emak minum ptg.
kami minum ptg di mitc ~ just nice coffee house.

da viral la jugak coffee house ni bcoz ada dimsum ~ dsumlicious gitu nama nyer.
saya and famili, terutama emak, memang gemar sgt la dimsum @ chinese food.
before this adik ipar ada beli kan di pasar mlm kat kg, kuala sg. baru.
harus la bwk mak try kat mitc plak kan :)

tu dia gerai comel utk dimsum :)
decoration coffee house ni amat cantik.
selesa... utk dating dgn kawan-kawan memang perfect place!
coffee house ni bukan saje ada dimsum tau, ada mcm2 lagi...
alamak aii... tak jelas plak ekk tulisan nyer.
sorry la uolls.
just nak sampaikan, ada makanan melayu... ada westers... eskrem...
kalau tak suka dimsum, masih byk pilihan yg lain :)

emak tersayang... dan nurin :)
kami bertiga saje... girls day out gitu hi hi...

ayam

ketam

cendawan

ketam blackpepper

udang

saya tak ingat pe nama nyer, just ingat pe la main ingredient tiap satu tu.
tu pun saya pilih according to best choice as mentioned dlm buku menu :)
komen :-

  1. dimsum frozen. saya nampak ia dikeluarkan dari pek plastik. bukan restoren buat sendiri la. frust!!!
  2. rasa? tiada wow factor. emak pun slow makan... sib baik order skit. maybe sebab ia adalah dimsum frozen.
  3. sos? tiada beza dari sos yong tau foo.
  4. harga? agak mahal. semua di atas RM23.60. up skit bleh gi makan dimsum kat hotel.
kalau sesape yg biasa makan dimsum, memang dsumlicious ni tak brape delicious la.
but uolls boleh try la kan... no harm trying.
biasa-biasa saje... saya takkan ulang tayang makan dimsum di sini kot.
but akan dtg utk makan makanan yg lain ~ nampak menarik...
in shaa Allah weekend ni kot hi hi hi...


p/s : pndpt peribadi ni ye.
        takde la nanti bagi high expectation tapi bila gi... nan hado si aida ni!!!

Photobucket

14 comments:

  1. dah 3 dekad hidup ni aida
    tak penah sekali pun rasa dimsum
    rasa cam ngeri nak mencuba..huh

    ReplyDelete
  2. ala baru nak tanya lokasi kat mana? Dah lama tak makan dimsum ni.... huaaa

    ReplyDelete
  3. kat mana lain port dimsum
    best Aida.. Almaklumla kita kan senegeri.. keh keh keh

    ReplyDelete
  4. Bestlahh bole girls day out... mummy boys day out je.. Tu pun mummy kena pakai rock sikit. ahhahah :p

    ReplyDelete
  5. yg kaler kuning dan hijau tu memang biasa tengok kat kedai yong tau foo huhu

    ReplyDelete
  6. Akak pun suka makan dim sum...tp pernah beli kat pasar mlm je.ah tgk kat fb mcm sedap kalau bukan frozen mesti lagi sedap kan..fresh..

    ReplyDelete
  7. kikiki...akak baru sembang2 dgn kak long pasal restoren ni...kiteorang memang nak cuba mkn dimsum pon benonye...kalau dah rupe gini memang tak la akak nak menyinggah....baik akak beli je kat tesco kukus sendiri kat rumah kekdahnye...tq dik utk info ni ;)

    ReplyDelete
  8. Mak pun suka dimsum jugak Aida....meleleh dah air liur ni tgk dim sum walau katanya tak kick.

    Mak makan selalu makan dimsum ni kat resto Cina Muslim...harga pun mahal jugaklah...buat sendiri tak tau, hadap jerlah

    ReplyDelete
  9. Lama dah tak makan dimsum. Rupa nampak tempting,..tapi rasa tak berapa ye,..

    ReplyDelete
  10. Patut pun nmpk biasa saja dimsumnya.macam frozen sy dok makan je.memang rega dimsum ni agak mahal la kan..even yg jual tepi jalan tu pun kan..ni standart cafe ok kot rega tu.huhu..

    ReplyDelete
  11. tengok gambar macam best..betullah, jangan terpedaya..hehe

    ReplyDelete
  12. Takpe nanti datang lagi cuba makanan lain pulak ya...

    Tempatnya nampak cozy n interesting

    ReplyDelete
  13. tengok rupa macam menarik, mungkin sebab frozen yang jadi takde woo tu kot kan.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)